To ten kabel jest zaj**** mocno dokręcony, sam dokręcałem tak samo ten drugi cieńszy podajże do kontrolki on jest. Ale czy istnieje możliwość że to w jakiś sposób przez świece albo kable WN ?? Bo kable i świece są już do wymiany.
To ten kabel jest zaj**** mocno dokręcony, sam dokręcałem tak samo ten drugi cieńszy podajże do kontrolki on jest. Ale czy istnieje możliwość że to w jakiś sposób przez świece albo kable WN ?? Bo kable i świece są już do wymiany.
Kable WN i świece nie mają z tym nic wspólnego. Mi się już pomysły kończą. Czyli wychodzi na to, że przy altku napięcie masz odpowiednie, a na aku tak jak pisałeś? Może któryś kabel być uszkodzony. Klemy na aku też dobrze dokręcone i wyczyszczone?
Jest: Alfa Romeo 33 1.3 VL 91r, Lancia Delta 1.6 i.e. 95r
Było: Fiat Punto 75 ELX 96r, Fiat Bravo HGT 97r
Dobrze by było sprawdzić napięcie wychodzące bezpośrednio z alternatora.Jeśli na nim jest ok to albo przewody gdzieś walnięte,albo aku gdzieś ma zwarcie wewnątrz na celach.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Klemy tak samo dobre, co do pomysłów to mi sie już pokończyły dawno temu dlatego tu pisze. wszystko się zaczęło jak szczotki się wytarły i je wymieniłem. Akumulator myślę że jest dobry ponieważ jak prostownikiem ładuje to naładuje, tylko żę alfa nie ładuje.
Miernik na alte i co się dzieje, odepnij cienki przewód, zapodaj tam 12v odrębnym kablem i powinien się wzbudzić i ładować - wtedy ten cienki przewód do wymiany - zwarcie na wiązce. Jesli nie ożyje alte do roboty.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
Wymieniłem cały kompletny regulator, a co do wzbudzenia to alternator już był wzbudzany (dokładnie to w środe).
Wiesz co a może pierścień w alternatorze po którym ślizgają się szczotki alternatora jest już wytarty i on może robić takie jaja zanim się szczotki do niego nie dotrą.
Sam już nie wiem wyciągałem we wtorek alternator i zawiozłem go do elektromechanika, a on powiedział że alternator jest w pełni dobry i że coś innego jest na rzeczy.
Jakby co koledzy, to mam alternator na sprzedaż z przebiegiem 2000 km.