W zasadzie każdy klucz udarowy jest mocniejszy od człowieka ale warto kupic mocniejszy po prostu szybciej ogarnie i dłużej posłuży.
W zasadzie każdy klucz udarowy jest mocniejszy od człowieka ale warto kupic mocniejszy po prostu szybciej ogarnie i dłużej posłuży.
Kolego kluczem na 1/2 to możesz sobie tylko pogłaskać nakrętkę piasty i krzywdę zrobić, kupujesz klucz z cienką ścianka chyba 46, i do tego pokrętło typy T(to większe od 1/2 nie wiem jakie jest oznaczenie w calach), całość około 100zł,ściągasz koło blokujesz wkładając w otwór szpili pręt, na klucz zakładasz rurę około 1m i (ja ważę 100kg i muszę troszkę podskoczyć), gwint jest zwykły, jak majsterkujesz trochę to na pewno ci się przyda taki klucz w przyszłości.
Ja mam dokładnie ten
http://allegro.pl/elektryczny-klucz-...834475559.html
Kupiłem go na jednorazową akcję rok temu a nie mogę dziada zmęczyć do terazjeszcze skurkowany działa i nie oparła mu się żadna śruba w moich autach
na razie
![]()
To chyba pozostaje tylko samoróbka. Poświęć jedną nasadkę, przyspawaj do niej jakąś jebitną rurę i na nią jeszcze nakładaj tak długą aż w końcu puści.
U mnie też był ten problem, zakupiłem nasadkę 36 w profesjonalnym narzędziowym sklepie za 30zł plus rura około 120 cm srednicy 5/4. Przy odkręcaniu lekko w prawo a następnie w lewo stojąc na kluczu. Trzeba naprawdę sporej siły aby ruszyć tą nakrętkę. Powodzenia.
Ja odkręcałem prawą i lewą stronę, z jednej był wymieniony przegub z drugiej sama manszeta. Po odkręceniu koła i zdjęciu dekielka śruba wygląda jak nowa zero rdzy, syfu. Metrowa rura i yrochę wd40 załatwia sprawę, tak było u mnie.
No nie koniecznie..... Ja kiedyś odkręcałem piastę (jeszcze zanim miałem udar) i też nie mogłem odkręcić. Więc rurka, potem dłuższa i jeszcze dłuższa.... Aż ukręciło lity pręt Cr-V 1/2"wtedy musiałem przyspawać rurę
![]()
W piątek odkręciłem 2 strony może miałem szczęście?? 4 miesiące temu robiłem sprzęgło więc lekkość z lewej mogę usprawiedliwić, ale prawa nie była ruszana od min. 4 lat( odkąd jestem właścicielem). Śruba śrubie nie równa wnioskuję
udało się odkręcić nakrętka 3/4 i solidny "ajzol"kilka skoków po rurze i poszło, ale koło musiało być założone bo inaczej blokowanie tarczy i hamulec w podłogę nie dawały rady !