Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
wiosną oglądałem tam GT, ta 166 ładnie się do mnie uśmiechała
od tego czasu mam ja w głowie. Wiosną kosztowała 31.900zł
sądze ze 166 cięzko sprzedać w takiej cenie szczególnie gdy na serwisach panuje cenowe rozwarstwienie.
samochód ten można kupić za ponad 30 000 oraz za połowe mniej. (mówię o wersji po FL)
...czytałem, czytałem. każdemu nie dogodzisz ,poza tym nie ma handlarzy czystych jak kropla beskidu.
gwarancji nie ma że samochód kupiony u właściciela nie będzie miało miny.
Ostatnio edytowane przez Balsam ; 18-12-2012 o 21:24 Powód: cd. wątku
Balsam - podeślij mi na PW swój mail. Jak Grzesiu ma jeszcze alfę to dam Ci jego numer.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Generalnie rzecz biorac to najlepiej kupic tania 166 ze zdrowymi blachami, silnikiem i elektryka. Reszte i tak zawsze trzeba wymienic. Ja ogladalem wiele 166 i zawsze zawias jest do wymiany. Jedna musialem zezlomowac bo koszta naprawy przekraczaly kupno kolejnej Alfy. Kazdy bedzie zarzekal sie ze auto jest idealne. Jak bralem tego srebrnego co mam w Avatarze to wszystko bylo okej. Zalalem mu olej Selenia 10W40 i sie zaczelo! Silnik okazal sie byc zalany jakims Doctorem i po zmianie pil 1.5l na 500 km. Po sprawdzeniu kompresji okazalo sie ze to padaka. Mimo przegladu auto mialo amory po 15% i cale reszte do wymiany. Elektryke ktos grzebal i zaczela sie sypac. Teraz kupilem inna 166 i sam sobie ja remontuje. Zaplacilem drobnymi z kieszeni i teraz wkoncu wiem ze mam sprawne auto i co jest zrobione, kiedy i jak. Ale nigdy nie wiesz na co tak naprawde trafisz. Z uzywkami jest zawsze tak ze trzeba sie liczyc z kosztami. W przypadku Alfy sa one dosc spore. Najlepiej sie za bardzo nie napalac i jechac obejrzec kilkanascie aut! Auta z ktorymi nie mialem zadnego problemu to zawsze byly auta z salonu. To tylko moja opinia, nie kazdy sie moze z nia zgodzic.
powiedzcie mi co konkretnie prześwietlić w tym samochodzie.
166 pojedzie do diagnosty ,jakie inspekcje zlecić?
zawieszenie, powłoka blacharsko lakiernicza co jeszcze ?
Szczerze to radzę zabrać kogoś kto się zna na alfach, najlepiej 166. Nie raz słyszałem że "prześwietlona" a coś się potem rozsypało![]()
da się jakiś sprawdzić użytkowników 166 z woj. Śląskiego ?
Po województwie raczej nie. Musisz po miastach/miejscowościach. Ale znam ze Śląska czy tam Małopolski (no tam w okolicy) żuwika i madmaxa. Oni mają 166. Na pewno jest więcej ale teraz nie kojarzę. Dobrze jak obejrzy 166 ktoś kto ją ma albo miał bo to nietypowe auto i większość stacji diagnostycznych czy warsztatów nie ogarnie tego. I albo Ci powie że trup albo wszystko ok, a to nie będzie miało nic wspólnego z rzeczywistościąale jak będziesz miał coś w mojej okolicy to daj znać, mogę podjechać.
Generalnie to polecam sprawdzic
1. Kompresje i zrobic probe olejowa - Ja sie naciolem na silnik zalany doctorem i musialem zezlomowac auto, stracilem kupe kasy.
2. Jechac na stacje diagnostyczna i sprawdzic stan hamulcow, amortyzatorow i ew gum w zawieszeniu. Tutaj pojawia sie maly problem bo zawieszenie wielowahaczowe i nie zawsze widac co gdzie walniete.
3. Elektryka - Zobacz czy sa wszystkie kody do radia, immo. Zobacz czy sa dwa kluczyki, jeden w aso to koszt 750 zl a kod do ICSa to 250zl i czasem nawet miesiac albo dwa czekania! Zobacz czy swiatla z tylu dzialaja bo wiazka lubi padac i czy klapa bagaznika sie otwiera z pilota i najwazniejsze ze schowka. Zobacz czy odbijaja kierunki.
4. Sprawdz czy do kabiny nie leci woda, czy nie ma mokro pod nogami. Przejedz sie autem i wlacz ogrzewanie bez klimy i sprawdz czy nie smierdzi plynem. Jak smierdzi to zapewne nagrzewnica. Powachaj podloge, zobacz czy nie smierdzi stechlizna! Jak ktos za dlugo jezdzil z walnieta nagrzewnica to podloga moze korodowac ale nie zerwiesz jej podczas kupnapozniej jak najbardziej dla swietego spokoju i wyczyszczenia.
5. Zobacz jaki kolor ma plyn hamulcowy i plyn chlodniczy.
6. Wyjmij bagnet od oleju i wytrzyj go. Jesli na bagnecie zostaje czarny/brazowy szlam ktory nie chce sie zetrzec to znaczy ze ktos nie dbal o wymiane oleju. Sprawdz czy nie ma bialego nalotu na korku od oleju.
7. Spytaj sie generalnie o to co bylo wymienione i kiedy.
8. Kup sobie na allegro Fiat Ecu Scana za 35 zl bodajrze i podepinij samochod do kompa ! Sprawdzisz bledy i ew problemy! Koszt niewielki a warto!
9. Mozesz tez sprawdzic czy sa wszystkie nalepki, tam gdzie powinny byc w innym wypadku auto moglo byc malowane.
Najgorszy scenariusz to jak trafisz na auto z zajechanym silnikiem albo elektryka. Specjalistow raczej brak a jak sa to kasuja tak ze lepiej sobie dac spokoj. Generalnie te auta zawsze sa niedoinwestowane bo czesci sa drogie. W zawieszeniu zawsze bedzie cos do wymiany. Z powodu generalnego skomplikowania ( zalezy od umiejetenosci ) to jak nie potrafisz sam to zaplacisz duzo za robicizne a i czesci sa bardzo drogie. Liftowa 166 jest moim zdaniem troche bez charakteru ale o gustach sie nie dyskutuje. Rozumiem ze wiekszosc tego co napisalem moze byc podpieta ogolnie pod kazde auto ale moze cos pomoze.
Witam mam do sprzedania 166 2004r 175koni manualna skrzynia po kompletnej naprawie zawieszenia nowe tarcze klocki z przodu ,nowy rozrząd olej kolor brązowo tytanowy metalik ,cena normalna.
pawel164