Mnie to od zawsze najbardziej ciekawi opcja ożenku Q4 z 8V, czy dużo rzeźby by przy tym było.
A blokadę tylnego mostu da się zrobić żeby nie odłączało powyżej 40km/h??
Mnie to od zawsze najbardziej ciekawi opcja ożenku Q4 z 8V, czy dużo rzeźby by przy tym było.
A blokadę tylnego mostu da się zrobić żeby nie odłączało powyżej 40km/h??
Prościej byłoby silniki zamienić
zamordować 155 Q4 w taki sposób to by była zbrodnia.
Co innego zabrać co potrzeba z Tempry 4x4Ale to ciągle zabawa nieopłacalna, skoro w tych pieniądzach mamy pełnowartościową Alfę 155 Q4 bez grzebania. I to właśnie autor wątku miał na myśli pisząc, że zabawa w taki swap jest nieekonomiczna.
Nie tylko rzeźba, ale też niszczenia pięknych i rzadkich egzemplarzy fiatów tempra i lancii.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
A myślałem ze Pany są za bezwzględną seryjnościa;/
Pamiętajcie, że takich aut nie zobaczycie na allegro, trzeba szukać w ogłoszeniach lokalnych, czasem gdzieś ktoś po znajomości wie, ze takie auto stoi, to tak jak handel rajdówkami, nikt na allegro, otomoto, czy na gratce nie wystawia Imprezy R4, ani C2R2, a rynek wtórny istnieje, tylko trzeba wiedziec gdzie szukać. Na największych serwisach świat się nie kończy.
mac1us - podziwiam zapał!
P.S. Co sie nie da?
Ostatnio edytowane przez evo ; 31-01-2013 o 15:35
Akurat dla tej Alfy dawcą była 155 Q4 i ma zagniecioną wnękę koła zapasowego i zbiornik od łódki, mi się nie podoba.
Nie jest prawdą, że te auta nie pojawiają się na allegro, bo 2 z tych co wymieniłem kumpla z Krakowa i moja były na allegro. Jedna, kolegi w Olkuszu, moja pod Poznaniem.
W pierwszym poście dodałem zdjęcia, rzeźby jak się wyrażacie, popsucia Tempry 4x4. Należy pamiętać o tym, że zazwyczaj kupuje się auta wyeksploatowane, które są sprzedawane z jakiegoś powodu, a zazwyczaj to po prostu są zajechane czy mechanicznie czy blacharsko. Moja okazała się bardzo ładnym autem i silnik z niej jeździ u taty w Dedrze. Prawie w tym samym momencie jak ja kupiłem Tempre tata rozbił swoją Dedrę i taniej było kupić następną niż rejestrować Tempre, pociąłem ją na złom. Równie dobrze to zakładając inny silnik do auta to możecie mieć jakieś inne na sumieniu.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Nareszcie wypowiedział się ktoś kto to zrobił bo na tym forum od x lat słychać, że się nie da, że się nie opłaca itpitp.
Pytanko do mac1us .
Przypadkiem w Delcie 2, HPE wersji 5 drzwiowej nie było w jednym roku podłogi przystosowanej pod napęd 4x4 ( identycznej jak w 155 Q4 ? ).
Pytam bo dostałem takie info od znajomego z okolicy który po dłuższym czasie ukończył w większym stopniu swój projekt Prisma Intergrale EVO 2![]()