Pisałem wyżej jak jest, wyglądają tak samo ale nie pasują,
Ja ściągałem kolektor razem z przepustnicą, przy okazji sobie ją wyczyściłem. Z tego co pamiętam to największy problem miałem z wysunięciem baranów z tego ustrojstwa. Między kolektorem a ścianą grodziową jest puszka (chyba odma?) która mi wszystko blokowała, trochę gimnastyki miałem żeby ją wykręcić. Generalnie sprawa do ogarnięcia, fakt że pierwszym razem zajęło mi to ze 2h.
Acha, no i te opaski zaciskane jak są oryginalne to trzeba trochę się pobawić żeby nauczyć się je zapinać. Ja już doszedłem do wprawy, robię to zwykłymi kombinerkami, czasem dźwignia na śrubokręcie i zaskakuje.
Ten zbiorniczek za kolektorem odkreca sie tylko z tych trzech srubek i idzie on w dół (po odpieciu wezy od kolektora) i bez problemu wychodzi do tyłu na tyle żeby wyszło z baranów.
O tak? Wiem, przechodziłem to ostatnio.
Po za tym przeciez stając z boku masz do tego świetny dostep.
nie no co ty Marek z buciorami na belle włazić,przy pierwszym rozbieraniu strach w oczach przy entym 10 minut roboty i wkłądanie kolektora jedną reką
.Najwieksze przerażenie jak którymś razem pękł mi wąż od odmy (ze starości chyba),ale zastapiłem go jakimś gumowym przewodem wygrzebanym ze śmieci.
Dzięki koledzy za szczegółową instrukcję wymiany świec,przyda się w tym roku czeka mnie również ta operacja.
Witam mam pytanko a wie ktos jak sprawdzić ktora cewka jest padnieta w 2.5v6 ??
Pewnie podpinając pod kompa dowiesz sie najszybciej.