podpinałem pod komputer i pokazało na 3 tyś obrotów 12,8 %, na 5 tyś. obrotów 28 %, wie ktoś może jakie powinny być procenty na jakich obrotach ?
podpinałem pod komputer i pokazało na 3 tyś obrotów 12,8 %, na 5 tyś. obrotów 28 %, wie ktoś może jakie powinny być procenty na jakich obrotach ?
Nie znam konkretnych wartości, ani nawet nie diagnozowałem tego modelu, ale to nieistotne. Wciśnij gaz do oporu i musi być 100%, ew. jakieś 99,x%, wtedy będzie zgodnie z tzw. sztuką. Być może da się to zrobić to włączonym zapłonie, bez odpalania auta. Na obroty nie patrz.
no gratuluje , krecisz silnik do 5000rpm, bardzo mądre.
wychylenie procentowe potecjometru pedału przyspieszenia nie ma odzwierciedlenia w obrotach, jesli chcesz sprawdzic potencjometr to najlepiej na właczonej stacyjce
w pozysji wysciowej powinno byc 0%
po wcisnieciu do oporu powinno być 100%
pedał powinien pracowac lekko i płynnie, bez skoków, itp.
pozdrawiam.
no zmieniłem już nawet potencjometr i dalej to samo co może być jeszcze parametry się zgadzają może być jeszcze jakaś kostka ? bo to się tak zaczęło dziać parę dni po umyciu silnika
zmieniłem już wszystko i dalej to samo, wymieniony przepływomiesz, egr wyczyszczony, zaworek ciśnienia turbo, potencjometr gazu dalej to samo, sprawdzałem na kompie wszystkie parametry się zgadzają już nie wiem co może być i żadnego błędu mechanicy nie wiedzą co to może być