Krótko mówiąc.
Rozwiązać ten problem możesz na 3 sposoby:
1. Musisz zaklepać i poszerzyć błotniki z tyłu czyli wizyta u blacharza i malowanie błotników.
2. Sprzedać te felgi kupić inne
3. opony w rozmiarze ok 215/35 lub 205/35.
Krótko mówiąc.
Rozwiązać ten problem możesz na 3 sposoby:
1. Musisz zaklepać i poszerzyć błotniki z tyłu czyli wizyta u blacharza i malowanie błotników.
2. Sprzedać te felgi kupić inne
3. opony w rozmiarze ok 215/35 lub 205/35.
Witam,
Sqad możesz powiedzieć jakie masz zimówki i jak Ci się na nich jeździ. Mam podobna sytuacje co ty, niedawno kupiłem 147 i jest obniżoną na 17 z oponami 215/45 prześwit mam 10cm. zastanawiam się jakie zimówki założyć czy 16 czy 15, chociaż wydaje mi się ze na 15 już całkiem będę po asfalcie tarł. Jeśli mogę proszę o podpowiedź.
CO do zimówek to wielkość całkowita koła zależy od opon jakie wrzucisz. W stosunku do opon 215/45R17 możesz na 15 felgach mieć trochę większe koło stosując oponę 195/65R15.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
No wiem, wiem myślałem nawet o 205/65/15, ale nadal obawiam się o miskę olejowa, myślisz ze 205/55/16 będzie ok chodzi mi o to zęby później nic nie ocierało o nadkole a tym bardziej zęby miska po ziemi nie trzeć zwłaszcza ze zimy u nas potrafią zaskoczyć.
Niestety zdj na 17' nie posiadam a zrobić nie dam rady bo alfa stoi na stalowych 15. Tak to wygląda od środka ja niestety na oznaczeniach alufelg się nie znam.
pawlik12345, zimówki 205/55 R15 i prześwitu mam sporo ok 15 cm. Trzeba uważać ale tragedii nie ma
Chyba posłucham "drift-ra i Omena" zmianie dystanse na 20mm i założę opony 215/35 na tył. Wtedy opona będzie niższa i koło schowa się trochę w głąb auta co powinno skończyć z tarciem o nadkole.
Ostatnio edytowane przez Sqad ; 19-03-2013 o 15:51
a możesz wrzucić fotke jak na tych 15 wygląda?
Niestety na tym zdjęciu ciężko będzie dopatrzeć się parametrów bo dość małe.
Jutro z rana postaram się zrobić zdj auta na 15 i alusa od środka w większej rozdzielczości, gdyż teraz muszę wyjść i czasu za wiele nie mam.
nie dostaniesz chyba cieńszych dystansów zmieniających rozstaw niż 25mm
Najcieńsze mają 20mm. Ostatnio takie dla brata odbierałem.