U mnie chyba też nivomaty co??? sprawdźcie jak ktoś by mógł VIN 93200001327942
Tak tylko, że jak przyjdzie wymienić cały komplet przód+tył ze sprężynami żeby stała podobnie jak obecnie razem z poduszkami bo te też są inne to koszt będzie porażający
Ciekawi mnie co można by było załozyć kompletnego na przód i tył np. Bilstein B6 i Eibach -30mm? Cena by przekroczyła 2 tyśki pewnie + poduszki mocowań do tegoNarazie śmiga jak nalezy, ale mnie nurtuje ta kwestia już od dłuzszego czasu bo jakoś nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi
Majster, a Ty już zmieniałeś Nivo na coś innego? Jeśli tak to napisz co wrzuciłeś, czy tylko na tył, czy komplet, jakie koszty itpMoże być PW
Ostatnio edytowane przez odrobina156 ; 23-04-2013 o 20:23
Witam , na tył w Sportwagonie założone amory o numerze 60688989 , niestety kolega dobrał mi do sportowych amorów standardowe sprężyny jak do Sportwagona . przez to auto ma duży prześwit pomiędzy oponą a nadkolem i stoi wyżej . Przeszkadzało mi to i cały czas myślę nad likwidacją tego i obniżeniem ale ma to jedna zaletę , że jak mocno obciążę bagażnik to nic nie ociera , dobija itp. Zobaczę jak będzie z diagnostyką za ok 2 miechy . Jeśli się okaże ,że z przodu coś nie teges to może wymienię sprężyny na obniżające . Choć z racji tego że muszę od czasu do czasu coś wozić ciężkiego może jednak zostawię . Tak więc tu trzeba pamiętać żeby dobierać odpowiednie amory ze sprężynami . Poza tym jak wcześniej były założone Nivo to zwykłe amory bez konieczności wymiany poduszek , mocowań itp . mogą nie pasować i tu trzeba by robic taką akcję z zaufanym mechanikiem lub samemu jeśli ktoś się na tym zna aby nie było problemów ( np. gumowe nakładki na sprężyny co niekoniecznie może mieć dobry skutek ) . koszt sportowego amora ( nie Nivomata ) to u mnie ok. 460 pln sztuka i bez sprężyny . Na koniec pytanie , jak koledzy myślicie co będzie miało ujemny wpływ na żywotność sportowego amora , obniżająca sprężyna czy jednak standardowa ?