dzis odbiore autko i pokombinuje ;P dzieki ;]
dzis odbiore autko i pokombinuje ;P dzieki ;]
Pierścień z anteną nasunięty jest na stacyjkę. Zdejmujesz plastikową osłonę, przyklejasz kluczyk lub sam transponder do pierścienia. Zakładasz osłonę. 5zł.
dorobienie immo koło 200 zł używany kluczyk 100 zł na allegro można dostać taniej czasami, dorobienie grotu 80 sklada sie wszystko do kupy i do serwisu tam programują kluczyk czyli centralny koszt 50 zł i sie cieszymy nowym orginalnym kluczykiem czyli jakieś 430 450 zł.
Ostatnio edytowane przez colombo ; 10-04-2013 o 18:17
450zł! a nie 50... tyle kasy w sam kluczyk wydać to wolę rozrząd zrobić...
Trochę chaotycznie to opisałeś..... Przede wszystkim nie dopiszesz ani nie doprogramujesz używanego kluczyka do istniejącego już swojego modułu. Musiałbyś mieć tzw. czysty jeszcze nie zaprogramowany. A to właśnie dużo kosztuje. Samo programowanie takiego czystego w ASO ponoć koło 150zł kosztuje. Grota też do starej skorupy nie przełożysz bo przecież jest zatopiony..... Tu jedyną opcją jeszcze jest scyzoryk.
Gwoli ścisłości
Pod względem elektronicznym klucz z pilotem składa się z dwóch części płytki z elektroniką do obsługi pilota i transpondera. Do innego samochodu nie da się dopisać używanego transpondera, ale pilot bez problemu. Na szczęście transponder jest najtańszą częścią klucza i można go wymienić. Reasumując, używany klucz dla się zaprogramować ale po wymianie transpondera (ID44). Dotyczy to oczywiście AR166 przed liftem, po lifcie była zmiana immo i tam już jest trochę cięższy temat.
napisałem to chaotycznie ale da sie to zrobić tak jak pisałem nowe pestki immo do tego kluczyk używany i dorobienie grotu jedziesz do serwisu i kodują ci centralny zamek i cieszysz sie nowymi kluczykami i da sie tak bo tak mam
takie małe OT
po co? w jakim celu producent alfy tak namodził z tymi zabezpieczeniami?
Taka ich nautra czy autentycznie ma to być takie zabezpieczenie przeciw kradzieży itp??