no to Ty je widziałeś czy nie czy chcesz je jeszcze raz zobaczyć a może nie byłeś pewny tego czy są to opiłki ????????Napisał pavvel
no to Ty je widziałeś czy nie czy chcesz je jeszcze raz zobaczyć a może nie byłeś pewny tego czy są to opiłki ????????Napisał pavvel
Fakt jest faktem, że bez demontarzu nic się nie dowiemy, gdybać każdy może ;p
To było tylko pytanie, nie pisałem że cokolwiek zlewałem, odkręcałem itd.Napisał pikero
P.S. To już drugi temat w który mnie strofujesz :>>>
No olej zleje... ale dopiero po weekendzie, szybciej nie dam rady. Najdziwniejsze jest to że wogóle nie słychać panewek, silnik chodzi jak nowy tylkowariat się czasmi odezwie... Nic we wtorek spuszcze olej i sprawdze co jest grane, a po zdjęciu miski nie będe potrzebować nowej uszczelki? czy moge bez większch obaw zakładać starą.
stare nigdy nie jest nowe !!
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
No to w tej sytuacji powinieneś czym prędzej działać - kto wie, czy przypadkiem podczas tych uderzeń w miskę nie ucierpiała pompa oleju, albo nie nastąpiły jakieś inne pęknięcia i stąd te "opiłki". Ja bym na Twoim miejscu już nie odpalał silnika przed gruntownym sprawdzeniem.
Nie ma prawa być żadnych opiłków w oleju.
Stawiam na panewki.
A od wgniecenia miski opiłki się nie robią.
zgadzam się !!!Napisał J@rek
I po spuszczeniu oleju nic w nim nie było... więc nie mam pojęcia skąd wtedy przy sprawdzaniu oleju one się wzieły na bagnecie :/ Ale mniejsza o to, ważne że w silniku nic nie maNapisał J@rek
![]()
A jak byście ocenili stan tego silnika po samym dzwięku bo mi się osobiście on nie podoba ale wszycy mechanicy mówią że jest OK A co Wy na to? Chodzi mi głównie o prace na wolnych obrotach. http://pl.youtube.com/watch?v=BsJ1bur7UzE