powietrza
czyszczenie prze[pustnicy i reset ,jesli wezyki posprawdzałes![]()
a jakbym chciał sprawdzić na innej przypływce to musi być z tego samego silnika i rocznika?
Musi mieć ten sam numer.
TS-y mają najczęściej przepływomierze 0 280 218 019
ma ktoś jakąś fotorelacje, albo wskazówki jak zabrać się za czyszczenie przepustnicy? Oddałem auto do mechanika na wymianę rozrządu i pompy wody i powiedziałem, żeby zobaczył przepływomierz i wyczyścił przepustnicę, bo obrotu strasznie falują na biegu jałowym na poziomie 1.5- do tak niskiej wartości, że przygasają światła i podświetlenie zegarów. Mechanik wymienił mi rozrząd, ale zapomniał o obrotach ;/ więc sam chcę przeczyścić przepustnicę.
poszukaj e dziale Zrob to sam ,powinien byc manual
znalazłem tylko czym czyścić itp. ale nie mogę nic znaleźć jak zacząć, jak wymontować na co zwracać uwagę.
Filozofi dużej nie ma. Pamiętaj tylko żeby akumulator najpierw odłaczyć żeby potem cuda się nie działy. Ja miałem Alfke z takimi objawami i faktycznie demontaż przepustnicy i czyszczenie pomogły.
Wymieniłem świece i pomogło, nie gaśnie. Ale przy okazji stwierdziłem, że był olej w gnieździe jednej z malych świec, co oznacza, że do wymiany jest uszczelka pod pokrywą zaworów.
Moje pytanie jest takie: na co jeszcze przy okazji tej uszczelki zwrócić uwagę, czy coś jeszcze wymienić, bo np. tanio będzie i za jednym zamachem.
Acha, i jeszcze jedno - nie dokręcać malych świeć na maxa, bo można urwać - ja to zrobiłem.![]()