w każdym turbodoładowanym siniku będzie olej w dolocie. Więc jak Ci go nie ubywa z bagnetu to bym się nie przejmował.
w każdym turbodoładowanym siniku będzie olej w dolocie. Więc jak Ci go nie ubywa z bagnetu to bym się nie przejmował.
nie nie ubywa od wymiany do wymiany nie dolewam. Ciagle szukam przyczyny białego dymu przy odpaleniu po nocnym postoju i skoro mam olej w zaworze gaszacym a to moze poprostu gdzies tendy zasysa mi olej podczas rozruchu i dlatego zadymia na bialo?
Gdyby zasysał olej podczas rozruchu zadymiłby na niebieskawo
dymi identycznie jak na filmiku
http://www.4shared.com/video/kYadDkmS/IMG_2161.html
Na biało to woda. Wilgoć/woda się zbiera w wydechu i ją wypala?
to nie woda - czy zimno czy cieplo dzieje sie taksamo poza tym czuć spaliny. Jak było chlodno na dworze odpalałem biały dymek pozniej po 3-4 sek przestawał i zaczynała wydobywać się para - całkiem inna "konsystencja" dymu
Nie czuć paliwa w komorze silnika? Jakby jakaś nieszczelność w układzie paliwowym, paliwo się cofa i przy odpalaniu kręci ciut za długo.
Dzieje się tak samo po długim i krótkim postoju?
klapek nie mam wogole więc nie wiem gdzie tam mogla by być jakaś nieszczelność (kolektor plastikowy). Dałem nową uszczelkę łącząca z blokiem silnika.W komorze silnika nie czuć paliwa. Na zimnym silniku pali dużo dużo lepiej niż na zimnym, jak silnik osiągnie 90 stopni kręci dłużej i nawet zatrzęsie budą ale za to dymka zero. Natomiast na zimnym pali dużo lepiej bez telepnięcia ale za to zadymia. Tak to mniej więcej wygląda.