ktos cos poradzi co zrobic nikt nie mial takiego problemu po glupim podpieciu kabla
ktos cos poradzi co zrobic nikt nie mial takiego problemu po glupim podpieciu kabla
Kolego czy uporałeś się z tematem?? Znajomy w takich samych okolicznościach "stracił" prędkościomierz i parę innych rzeczy i tez ma zagadkę
Może niechcący naruszył kable w którejś wtyczce. Raz niefortunnie wkładałem wtyk OBD i straciłem tempomatI gdyby nie schematy to pewnie bym nie znalazł tego jednego kabelka, który wyszedł ze swojego miejsca. Ostatnio demontowałem body comp i po podpięciu wszystkich wtyczek z powrotem (zazwyczaj staram się być delikatny w takich sprawach) zniknął sygnał z wskaźnika paliwa. Sorry, takie mamy wtyczki
Nietrudno o luźne połączenie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam. U Mnie mruga licznik km. Mam kabelek elm 327 i program mes 1.4 czy da rade zrobic osiowanie? Łączy mi sie tylko z ecu i z niczym wiecej. Może coś robie nie tak?
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Prawodpobonie trzeba przerobić kabel - problem z terminacją sieci CAN
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Jak miga Ci licznik to coś nie jest podłączone do CAN. Sprawdzaj wszystko po kolei. Coś musi Ci nie działać np sterowanie drzwiami , wycieraczki, światła nie wiem co ale coś musi nie działać. Jak znajdziesz to musisz to naprawić. Jak podłączysz sprawny układ (naprawisz to co jest popsute) to nie musisz nic w komputerze konfigurować. Licznik przestanie migać. Tak było u mnie jak musiałem odpiąć drzwi od szyny CAN. Po naprawie wiązki licznik sam przestał migać.