Jutro to zrobię bo mam ten sam problem.Pozdro Adrew![]()
Jutro to zrobię bo mam ten sam problem.Pozdro Adrew![]()
hmmmm w moim przypadku dokręcenie trzech śrub nie pomogło :/ nie wiecie co innego może być przyczyną zwalniającej szyby?
kiedyś w suzuki swift popsikałem prowadnice silikonem w sprayu i skończył się problem z opuszczaniem/podnoszeniem szybwarto spróbować
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
... to co pisalem wyzejNapisał budziol
Te sruby należy poluzowaćNapisał budziol
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
no tak tak źle sformułowałem moją odpowiedź![]()
Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum. Również mam problem z szyba. Mój przypadek wygląda podobnie do opisywanego... Ja piszę bo u mnie szyba w czasie podnoszenia się do góry rownież się klinuje w okolicach poziomu lusterka. U mnie niewiem jak u reszty szyba przy lusterku się klinuje, tak jak pisałem wyżej, ale część szyby przy klamce idzie dalej... szyba zaczyna iść nierównomiernie... Kiedy przyciskam szybę od strony lusterka przy podnoszeniu szyba zamyka sie prawidlowo. Znajomy powiedział mi, że problem tkwi w tym, że jest to nie oryginalna szyba... prosze o dop. pozdrawiam tom_ftb
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 08-08-2009 o 19:03
Ja miałem ten sam problem. Rozkręciłem całe drzwi wyciągnąłem cały mechanizm podnoszenia szyby przesmarowałem prowadnice i szyba przestała się zatrzymywać. Ale nadal wolno się poruszała, odkryłem że można jeszcze trochę poprawić regulacją (dwie śruby mocujące mechanizm ) można nimi odchylić szybę do przodu lub tyłu. Po tym zabiegu było już znacznie lepiej ale nadal za wolno. w akcie desperacji popsikałem wd40 gumową prowadnicę od strony lusterka osiągając zadowalający efekt. Nie jest cudownie ale otwiera się znośnie.
U mnie jest to samo też się zacina na wysokości lusterka i przechyla sie też w kierunku lusterka. Smarowałem prowadnicę wazeliną i pomogło ,ale już się chyba "wyjeździła" bo znowu jest to samo a co parę tygodni rozkrecać drzwi i smarować mi się nie chce.Sprawdzę 75andrew twój sposób może coś pomoże.
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 08-08-2009 o 19:00
Do smarowania prowadnic polecam smar PG-65 jest to smar na tego typu połączenia .
Jak ktoś w okolicy Tychów to mogę daćtrochę . Ja wysmarowałem ty prowadnice i działa jak malina już 2 rok
![]()