ja tez jak kupilem to miala dobry poziom oleju ale to byla sprawka goscia ktory wczesniej jezdzil bez oleju. Zawsze mozna dolac przed sprzedarza nie? A skutki jazdy bez poznaje nastepny wlasciciel
witaj. Zanim wezmiesz się za poważną naprawe silnika to sprawdz wczesniej szklanki(hydr. popychacze) naciskając je. jak miękkie to do wymiany. Druga sprawa to napinacz paska rozrządu-zle napięty lub gdy się pasek rozciągnie to lubi terkotać. :wink:
U mnie jak kupiłem stukało łożysko w alternatorze. Tak głośno że samochód słychać było jak diesla. Mysłałem że to wariator i go wymieniłem tak jak Ty, lecz niepotrzebnie. Potem wymieniłem jeszcze połowę silnika zanim zdiagnozowałem usterkę. Poprosty nie było wyraznie słychać skąd ten dzwięk. Pochylajac sie pod samochodem było słychać jakby od miski olejowej a z podniesianą maską jakby z klawiatury.
Mnie to też nie wygląda na panewki. Póki co zdejmij pasek klinowy, odpal silnik i zobacz, co się będzie działo - może to faktycznie jakieś łozysko.
dzieki koledzy madry trop z tym alternatorem w poniedzialek zrzuce pasek klinowy i poslucham a jak nie bedzie to to zrzuce pokrywe i popychacze sprobuje posprawdzac. jak to zrobie to dam znac co i jak
dzieki za rady
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Napisał ziomek_z
... bo jakby co to mam ślicznie działający silnik 1,8, jest nadal w aucie, można odpalic i posłuchac.
dużo częsci do AR 156 sedan - SPRZEDAM TANIO!!!
Małe OTNapisał ziomek_z
Wiele osób trzyma się zasady, że w ogóle nie można szlifować.
W przeciwieństwie do panów np. w Golfach (tu ich wyższość), u nas wał nie jest utwardzany w całości, a jedynie powierzchowo.
Pzdr./Dominik
Jesli padly by panewki dzwiek dochodzil by z dolu... Jesli to jest cykanie z gory silnika takie jak w polonezie to popychacze... Jesli nie masz teraz pieniedzy na wymiane tego to proponuje zalac silnik olejem Valvoline MaxLife. Bardzo dobry olej ktory ucisza zawory i popychacze.
witam
przepraqszam że nic nie pisałem ale złamałem noge :cry: i jestem jeszcze unieruchomiony.
co do samochodu to na poniedziałek jestem umówiony i bedzie stawiana diagnoza. na początek pokrywa i popychacze do sprawdzenia, a jak nie to bedzie dalej bede kopał i szukał w silniku aż do skutku![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny