Ja u siebie też za rok chyba zacznę myśleć o 3.0![]()
Ja u siebie też za rok chyba zacznę myśleć o 3.0![]()
Ostatnio edytowane przez Morbob ; 18-06-2013 o 16:21
Slavol z całym respektem ale za ..uja ci to nie wystarczy a jeżeli twierdzisz ze wystarczy to napisz mi łaskawie co za te pieniądze chcesz kupić żeby w alfie zagościł kompresor![]()
o co k'mon???
Proszę bardzo.
Śrubowy eaton (mercedes, jaguar) używka, od 600-2000 zł, intercoler + rurki, kolanka, złączki 600 zł, zawór bypass- groszowe sprawy. Mocowanie, rolka, pasek 300-400 zł. Sonda szerokopasmowa (niekoniecznie) być może wtryski, pompa powinna dać radę - 1500zł. Strojenie i być może jakiś komputerek 1000-1500zł. Własna robota i tyle.
Mocno się w temat angażuje ostatnio i wierz mi że temat dogłębnie jest przemyślany, wyleci klima oczywiście, akumulator do bagażnika, dojdzie szpera, może przekładki pod głowicę. W praniu się pewnie jeszcze okaże gdzie da się zaoszczędzić, gdzie dołożyć, trzeba jeszcze parę rozmów telefonicznych wykonać ale zarys tak wygląda.
Ostatnio edytowane przez slavol ; 19-06-2013 o 12:48
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Ja to widzę troche inaczej ale nie wtrącam sie tylko po całej robocie jak juz to wszystko zliczysz to daj znać ile wyszło a wyjdzie sporo wiecej![]()
o co k'mon???
Swap na 2.0 V6 TB to trochę ślepa uliczka nie przetarty szlak do dalszych modyfikacji chyba że postawisz na stand alone jakiś do ogarniania i będziesz jednym z pierwszych którzy to w Polsce robią - ale to worek pieniędzy i to spory no chyba że nauczysz sie ogarniać strojenie. 2.5 -->3.0 to tak po taniości najlepsza opcja na te 2xx koni potem już jest pod górkę. Co do swapu na 20VT miodu też nie manadal się borykam z paroma problemami do rozwiązania ale wszystko powoli się jakoś ogarnia
i zachowam klimę (jak ją wkońcu złożę xD). Co do samego stwierdzenia że turbo będzie lepiej zapierd**** to kwestia odczuć bo turbo nie ciągnie równo tylko kopie w plecy w momencie wchodzenia w nadciśnienie stąd subiektywnie lepszy ciąg. Wszystko zależy od tego jakie masz zaplecze warsztatowe, jeśli sam bez pomocy fachowców to nie pchaj się w silnik którego w danej karoserii nie było bo to milion rzeczy do przemyślenia wydumania i zbudowania.
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 20-06-2013 o 07:32
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla