nie ma przepływu i cisnienia nie ma paliwa.
moze i turbo, ale nie dymi na niebiesko, nie pali oleju turbo sie obraca, wiec?
pzd.
A najlepsze to dopiero przed wamiwiec przed chwilą odpaliłem alfe i magia , działa , wszystko wróciło do normy , przejechalem sie i smiga
jakaś czarna magia dręczy moją alfe .
Ale nie daje mi spokoju co moze byc przyczyną gwizdu , świstu bardzo głośnego ?? aaaa i jeszcze jedno model turbiny to GT1749V ? Jutro postaram sie nagrac filmik jak to slychac
Ostatnio edytowane przez arquadiusy ; 19-06-2013 o 00:49
Kiedy świst występuje? Z której części komory silnika ?
Co do tego ze auto nagle ozylo, masz zle wycięty zawor EGR z programu, a dodatkowo zawalony sadzą sie zawiesza.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Jakby miał źle EGR wycięty i nieszczelność przez niego to wg mnie powietrze na przepływomierzu by się zgadzało a ciśnienie doładowania już nie. Analogicznie jak dziura w dolocie za turbem.
Stawiam, że problem leży wcześniej np wlot powietrza się zatkał![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Najzwyczjniej nie działa sterowanie zmienną geometrią, do sprawdzenia overboost wężyki i akurator
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Świst wystepuje od 1tys do 2,5tys EGR jest czysty
- - - Updated - - -
grucha pracuje , overboost podmieniany ,węzyki prawie nówki . Możliwe ze wypalone kierownice ??
- - - Updated - - -
http://youtu.be/SsVBC6smK08 Filmik z gwizdem![]()
Sprawdź sobie czy nie masz przedmuchów na kolektorze wylotowym(sprawdź czy masz wszystkie szpilki na kolektorze ), taki gwizd się wydostaje jak kolektor jest nieszczelny i ten gwizd ewidentnie na to wskazuje, najlepiej to sprawdzić w dwie osoby, jedna słucha koło kolektora skąd piszczy druga gazuje, Ja miałem taki sam pisk i okazało się że kolektor się wygiął i pięknie ze szczeliny gwizdało
Przy nieszczelności lubi być któreś miejsce okopcone sadzą koło kolektora
Najbardziej gwiżdże na zimnym silniku, po rozgrzaniu szczelina zawsze trochę się uszczelnia dlatego mniej słychać gwizdanie
Ostatnio edytowane przez Marconi ; 19-06-2013 o 17:42
a zauwazyliscie jak ten silnik wogule wkreca sie na obroty , widac ze przydole jest strasznie duze opóźnienie na gaz