W 166 zdarza sie korozja progow, z tylu przy zawieszeniu praktycznie ciagle cos trzeba robic zwlaszcza ze chcesz lpg czyli butla dodatkowo będzie obciazac auto.
W 166 zdarza sie korozja progow, z tylu przy zawieszeniu praktycznie ciagle cos trzeba robic zwlaszcza ze chcesz lpg czyli butla dodatkowo będzie obciazac auto.
ja tam nie narzekam. nic strasznego w 166 nie ma. to wielowahacz wiec kilka tulejek tu wystepuje. no ale one nie padaja co 6 miesiecy... zadbane 166 to mega fura , wiem co pisze moją mam 4 lata i kocham to auto.. nie narzekaj bo kolego masz 15k i liczysz ze kupisz 3 letnie 8C? zejdźma na ziemie... korozja w 166 bywa wjednym miejscu lecz niezawsze- progi tył. nie zapominaj, że rozmawiamy o kilkunastoletnich autach wiec nie licz na cud albo dalej jezdzij taczkami pokroju avensis![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 20-08-2013 o 23:41
[C
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
dozbieraj drugie tyle i kup 159 - ta fura ma poprawione bolaczki znane z wczesniejszych modeli (korozja, wahacze, elektryka, trzaski itp wkurzajace pierdoly, wykonczenie to juz inny standard), radosci sprawi duzo, jak nie bedzie wyst $ to kup GT 1.9 - fajne nieduze auto, malo pali, radocha tez bedzie.
bez wzgledu na model NIe oszczedzaj na zakupie, sprawdz wszystko dobrze to potem psuc sie nie powinno, tylko eksploatacja - nie kupuj w komisie u handlarza, omijaj ogloszenia typu "igla", "mega stan", "od dziadka Niemca..." ....". Jesli komisy to sa na forum sprawdzeni sprzedawcy. Warto dorwac zadbany krajowy egzemplarz.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 21-08-2013 o 14:34
Fajne q4, ale według mnie niezbyt nadaje się do jazdy na co dzieńwydaje mi się że 164 q4 to egzotyk.
Doszedłem do wniosku że:
Twin Spark'i 16v to dziadostwo (choć przyjemnie się nimi jeździ), do jts nie da się za bardzo założyć lpg, więc zostaje jedynie wybór V6. poprawcie mnie jeśli wiecie coś więcej na ten temat.
Wyboru dużego nie mam, 156, 166, GTV, 164... i to chyba wszystkorównież poprawcie jeśli zapomniałem o jakimś modelu.
Pytanie który z wyżej wymienionych modeli jest: najmniej awaryjny, emituje najmniejsze koszty eksploatacji.
Za wszelkie porady ponownie dziękuję
Ale w grę wchodzi jedynie silnik benzynowy + LPG, dlatego też 159 odpada od razu, poza tym 159 chyba wszystkie silniki benzynowe ma nieudane poza słabawym 1.8 140km i jak na razie drogim 1.75TBI, ale i tak lpg nie da się założyć do żadnego silnika w 159 oprócz 1.8 140KM, GT jak najbardziej ale jedyny silnik jaki mógłbym wybrać to 3.2l (jts gromadzi nagar, psują się cewki, ogólnie słyszałem że jest niezbyt szczęśliwym silnikiem, a 1.8TS... wiadomo, trochę słaby i awaryjny (panewki itd itd...)
Ostatnio edytowane przez Młody_Alfista ; 21-08-2013 o 14:42
Jeśli lubisz mieć oryginalne auto i mieć mnóstwo frajzdy z jazdy kup Gtv z V6tkąMówi Ci to właściciel Gtv w wersji 2.0TS
![]()
Tutaj masz moja belle http://www.forum.alfaholicy.org/sprz..._2004_rok.html
Samochod bardzo zadbany i na sprzedaz.
Nie, dziekuje, nie chce diesla.
- - - Updated - - -
A jak wyglądają koszty eksploatacji i awaryjność? To dla mnie najwazniejsze,
powtarzam, nie chce miec skarbonki, chce bezawaryjną alfe, interesuje mnie tylko benzyna i to taka do ktorej mozna zalozyc lpg (wiec nie moze miec wtrysku bezposredniego).
Ostatnio edytowane przez Młody_Alfista ; 21-08-2013 o 16:49