zmień wariator bo na 100% objawy wskazuja na jego zuzycie. Na allegro kupisz wariator za 450zł. Tu masz link http://allegro.pl/wariator-regulator...507653404.html
zmień wariator bo na 100% objawy wskazuja na jego zuzycie. Na allegro kupisz wariator za 450zł. Tu masz link http://allegro.pl/wariator-regulator...507653404.html
Wiem właśnie że na allegro są, tylko wiesz chciałem żeby mi mechanik zamontował sprowadzony przez niego bo zawsze mam jakąś gwarancje, a jak bym mu przyniósł swój i powiedzmy że coś uszkodził przy montażu i padł np po 2tys km i poszedłbym na reklamacje to by powiedział że ja dziadostwo przyniosłem a nie że on źle zamontował.
U jednego mechanika zaśpiewali za wariator 700zł, więc podziękowałem ale zobaczymy ile powie ten co mi teraz będzie robił z autem. Jeżeli powie też dużo to chyba pozostanie mi kupno na allegro.
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc.
Wariator wystepuje tylko w oryginale, więc ten z allegro i ten od mechanika są identyczne.... Mechanik kupuje na allegro i dorzuca swój narzut.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Nie zmienia to faktu, że m4tinez ma rację i lepiej powierzyć zakup części mechanikowi. W razie późniejszych problemów nie będzie niedomówień i w całości za ewentualną reklamację będzie odpowiadał mechanik...w innym przypadku zawsze istnieje ryzyko zrzucenia winy na osobę trzecią...A często jest jeszcze tak, że część kupiona u mechanika jest tańsza jeśli on wie, że ma Ci ją zamontować niż zakup samodzielnie części, ponieważ mechanik raczej kupuje części w zaprzyjaźnionej hurtowni gdzie ma naliczany rabat, a nie na allegro, a to co ma zarobić będzie miał "ukryte" w usłudze.
ale co za różnica jak wariator wystepuje tylko jako oryginał i nie ma zamiennika. Nie kupi przecież innego... Mechanik ma wykonać tylko usługę za którą bierze pieniądze i tylko na usługę może dać gwarancję za części i tak odpowiada producent... Chyba że to jakiś mechanik naciągacz. Kupi za 450zł a jemu sprzeda za 700 i jest 250zł do przodu![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A panowie jedna sprawa, bo na allegro są jeszcze wariatory niby wzmocnione. Co onich sądzicie ?
To są oryginalne nowe wariatory czy tylko wariatory regenerowane na tych mocniejszych sprężynach i sprzedawane jako nowe i wzmocnione przez fiata?
obecnie wszystkie wariatory są tak samo zrobione. Kiedyś były wariatory z jedną zębatką w środku ale teraz już nawet takich nie produkują. Nie sądzę aby wariatory które są wystawiane jako nowe byłyby regenerowane bo na pewno byłoby to widać. Przecież nikt nagle nie wyszlifuje powierzchni która pracuje w panewkach. Jeśli będziesz zmieniać wariator na nowy to również polecam wymienić półpanewki wariatora bo czasami zdarza się że są lekko zarysowane i powodują wycieranie powierzchni wariatora.
Obecnie wszystkie dostępne to wariatory po poprawce.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ok dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Na nastepny tydzień wiozę auto do mechanika i zobaczymy ile powie za wariator![]()
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi
Alfa już powoli dochodzi do stanu idealnego po poprzednim właścicielu.
Edit: Panowie jeszcze jedna sprawa, ponieważ dziś rozebrałem ten zawór co steruje pracą wariatora (ten co znajduje się nad wariatorem), wyczyściłem go elegancko jednak zauważyłem że nie ma tam żadnej uszczelki a olej mi tamtędy uciekał. Dorobiłem uszczelkę własnoręcznie i chciałbym się dowiedzieć czy to nie wpłynie jakoś negatywnie na pracę tego zaworu ?
Ostatnio edytowane przez m4tinez ; 31-08-2013 o 17:11