Kolega który jeździ na Eibachu polecał do nich Magneti Marelli Sport. Sam ma je założone z przodu i jest zadowolony.
Kolega który jeździ na Eibachu polecał do nich Magneti Marelli Sport. Sam ma je założone z przodu i jest zadowolony.
Magneti Marelli Sport ?
Do sprężyn eibacha polecasz ? Nie ukrywam że do zamożnych nie należę![]()
Pewnie niektórzy będą się śmiać, ale przed miesiącem zaryzykowałem i kupiłem skrócone amory TA-TECHNIX po ok. 120 zł/szt do zawieszeń sportowych.
Fabrycznie mam pakiet sportpack.
Założyłem to i jeżdżę dopiero drugi miesiąc i muszę przyznać, że twardość zawieszenia w niczym nie ustępuje fabrycznemu sportpackowi, więc na razie jestem zadowolony. Samochód prowadzi sie dobrze, nie nurkuje przy mocnym hamowaniu, zawias jest sprężysty jak trzeba.
Cała prawda wyjdzie, jak pojadę na wiosnę na przegląd - jestem ciekawy, jaka będzie skuteczność tych amorów po prawie rocznej jeździe po wrocławskich dziurach.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 30-08-2013 o 13:46
warto może teraz sprawdzić jaka jest skuteczność póki są w miarę nowe. Będziesz miał na wiosnę jakieś wyniki referencyjne![]()
Na szczęście obecnie nie jeżdżę dużo, więc przewiduję, że zrobię na nich ok. 2 tys. km. Jeśli po takim przebiegu wyjdzie, że są do wymiany to będzie jasne, co to za jakość.
W sumie to nie dużo zaryzykowałem, bo sam je zmieniałem, wiec koszty robocizny były 0, a nie chcę już za bardzo inwestować w 14 - letnie auto.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 30-08-2013 o 19:15
Ja mam u siebie amortyzatory MTS (pewnie to samo co TA-Technix) w komplecie ze sprężynami tej samej firmy i po 40 tys. km nic się z nimi złego nie stało. Co do sprawdzenia skuteczności to wiele zależy od stacji diagnostycznej bo wyniki potrafią być różne. U mnie badanie wykonane w lutym pokazało sprawność zbliżoną do 80%. Rok wcześniej wyniki były podobne. Różnice mieściły się w przedziale do 5%.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
myślę, że jeszcze ciśnienie w oponach może decydować przy niskim profilu opon
Popieram w 100% bo ostatnio sam to przerobiłem .Na stacji pokazało ,ze przód ma po 50% a tył 40%.Po wymianie tylko tylnych amorów pojechałem ponownie na ścieżkę diagnostyczną i wyszło ,że tył ma 60% na każdym kole ( zamontowane Monroe ).Przednie amortyzatory ( oryginalne) były 2 razy twardsze od nowych(Magnetii Mareli) więc oddałem do sklepu.
Ostatnio edytowane przez emcio ; 30-08-2013 o 21:10
Polecam Koni Sport.