Strona 21 z 23 PierwszyPierwszy ... 11121314151617181920212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 223

Temat: Stan aku i dzałanie IBS -prośba do tych z kablem OBD i MES o sprawdzenie 3 parametrów

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    Te 13,5V z tego co pamiętam było po włączeniu jak największej ilości odbiorników prądu. Teraz w zasadzie więcej jeżdżę Stelvio (tu nic nie zmieniałem), jutro mam dłuższy wyjazd, pojadę Giulią i sprawdzę ( będę śledził wskazania woltomierza) jak to jest z tym ładowaniem w czasie jazdy z mostkiem w ibs
    Sprawdziłem wczoraj to ładowanie w małej trasie (150km). Bez względu na moc włączonych odbiorników, obroty silnika, napięcie w instalacji elektr. w czasie jazdy cały czas jest w granicach 14,1 - 14,2V

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Możesz wrzucić fotkę, jak zrobiłeś to bocznikowanie.
    Bo aż wierzyć się nie chce, że tak banalna rzecz rozwiązuje problem ładowania.
    Giulia Super 2.2 MultiJet

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Zrób tak, jak jest opisane w poście 133. Po wyjęciu IBS-a widać co trzeba ze sobą połączyć. Nikogo nie namawiam do grzebania w IBS, robisz to na własną odpowiedzialność. Moja Giulia jest z USA, może w niej być coś inaczej jak w tych UE.

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

epsonix, kiedy można się spodziewać urządzenia "oszukującego" IBS?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Prace trwaja ale z moim czasem roznie. Poza tym jest troche do wyczajenia i potestowania. Na razie prototypem się bawię. Plytke robie w przyszlym tygodniu.
    Jeszcze sie troche jednak naczekacie
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3227.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	68.4 KB
ID:	290420
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Prace trwaja ale z moim czasem roznie. Poza tym jest troche do wyczajenia i potestowania. Na razie prototypem się bawię. Plytke robie w przyszlym tygodniu.
    Jeszcze sie troche jednak naczekacie
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3227.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	68.4 KB
ID:	290420
    Dziękuję za info! Trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość.

Auto

Domyślnie

niestety, nasze moce przerobowe produkcyjne są i tak ograniczone, biznes się ruszył a też nie jestem taki żeby z łapanki brać kogoś pierwszego lepszego - wolę zostać przy swojej niezawodności/jakości i nie ryzykować. Jeśli chodzi o development to też, ja w firmie robię 70% rzeczy i z czasem jest tak że bywa przez 2-3 tyg nawet nie napisze linii kodu... Ale wróciłem do projektu ostatnio wiec jest nadzieja. Projekt też muszę dobrze przetestować - tu może jakiś program przedsprzedaży bedzie i za niższe pieniądze dorzucę po beta testach jakąś ograniczoną grupę klientów chętnych do testowania wersji RC za feedback/ewentualnie potrzebę wykonania potem sobie upgradu firmwaru. Będe informował na forach i swoim FB jakby co w odpowiednim czasie.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Herandu
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Giulia MY24 TI

Domyślnie

No to trzymamy oba kciuki Jeden za utrzymanie wysokiej jakości produktów, drugi za R&D. Pisze to klient zadowolony z działania dezaktywatora S&S i zbierający się na odwagę, by zamontować immobilizer .

Auto

Domyślnie

dzięki, choć dziś odwagą (albo raczej brawurą) jest nie mieć w tych autach dodatkowych zabezpieczeń. choć faktycznie, MY24 ciut trudniej się dziabie - chwilowo narzędzia nie ogarniają o ile kojarzę, kwestia czasu pewnie. jakby co zapraszam, obecni klienci czy zakupy kilku produktów coś tam można ze mną ponegocjować też cenowo

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Giulia Veloce

Domyślnie

@epsonix, jak przebiegają prace nad Twoim IBS'em? Ja już szału dostaję z tym brakiem ładowania. Nowy aku po dwóch tygodniach już odcina S&S, bo turlam się tylko po mieście i to durne urządzenie nie potrafi odpowiednio zarządzać ładowaniem. Oczywiście nie przeszkadza mi jego brak, bo i tak zawsze wyłączam, ale to sugeruje, że ładowanie nie przebiega tak, jakbym sobie wymarzył. RATUJ!!!