Ja za wymianę uszczelek, malowanie całego dachu i ponowne wklejenie szyb (obu - przód i tył ) płaciłem mniej niż te 700zł, a dodam że mój kolor jest dość ciężki że tak się wyrażęTak więc przy wszystkich innych kosztach to jest to pikuś...
Ja za wymianę uszczelek, malowanie całego dachu i ponowne wklejenie szyb (obu - przód i tył ) płaciłem mniej niż te 700zł, a dodam że mój kolor jest dość ciężki że tak się wyrażęTak więc przy wszystkich innych kosztach to jest to pikuś...
wiesz dałem tak na wyrost , max jaki jest możliwy
No jasne, wiem przecieżPiszę tak, żeby podkreślić to, że w porównaniu do innych kosztów to jest to pikuś
![]()
u mnie zrobienie dachu 300zł
i tak oto dobiega końca dramatyczna historia fana największego z największych DJi na swiecie - DJa Tiesto!
Romans z Alfa Romeo kończy się, platoniczna miłość nie wytrzymała próby czasu i portfela, Alfa wygrała i trafi w ręce innego, miejmy nadzieję bardziej ogarniętego muzycznie, właściciela zakochanego w "ponadczasowej linii" i niskim spalaniu silników JTD.
Amen
Hejka Koledzy !
Dodam że wczoraj pękł mi kielich amortyzatora z tyłu i "spiłowało" mi oponkę pięknie z tyłu.......
Amorki zakupione wczoraj ( kupiłem dwa by było "po równo" ) , dziś siedzą już na swoim miejscu , lecz oponkę trzeba było wymienić.....
Nadal jestem ze swoją Bellą i nie kończę z nią romansu , jeśli się nie sprzeda - spoko , inwestycji ciąg dalszy i może kiedyś będę zadowolony , na chwilę obecną " wisi " na portalach ogłoszeniowych .
Serdeczne pozdrowienia
lcaise - prócz Tiesto uwielbiam Queen , Mike-a Oldfield-a , Pink Floyd itp....... , nie należy więc uogólniać3maj się Kolego
![]()
Kolego powiedz co w tej belli zostalo do roboty?
Do zrobienia na już :
- podłoga ( dziury )
- uszczelka szyby/szyba przednia - ognisko korozji przy uszczelce
Do zrobienia "na pózniej" :
- zderzaki ( są popękane )
- listwy zbierające ( nie lubię "burchli" )
- uszczelki karoseryjne ( dwie strony , dziury po bagażniku dachowym )
- kosmetyka lakieru ( odpryski od kamyków oraz na końcówkach błotników - bez korozji jeszcze są )
- ogólna polerka autka
To by było chyba na tyle
Z serdecznymi pozdrowieniami ,
Robert M.
Kolego bocian - Alfa to syf jeśli jest zapuszczona ( tak jak mój egzemplarz )
Dodam iż amorki , które wstawiłem to Monroe ( obydwa ) , te , które wyjąłem to fabryczne amory z 1999r ( tak jak autko ) , nigdy nie były zmieniane , wiem również dlaczego "dupa" nerwowo myszkowała po drodze - amory były skończone - nie odbijały już zupełnie ......Dobrze że dres wymienił amorki z przodu - przynajmniej ich nie muszę już zmieniać
Teraz jest zupełnie inny komfort jazdy - stabilnie, cicho i jakoś tak sztywno
Dobrze więc.....póki co Alf czeka na wyspawanie podłogi i pozostanie już tylko kosmetyka , chyba jednak zostanie u mnie
Z pozdrowieniami ,
Robert M. , Mikołajki
- - - Updated - - -
Powiedzcie mi Moi Drodzy ile może kosztować wyspawanie całej podłogi w 156-tce ????