Mam pytanie dlaczego multiecuscan nie chce mi przyjąć kodu wtrysku? Wpisuje wyświetla ze wykonane a na liście dalej jest stary kod
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapewne używasz ELM'a, a wtrysk mozna zakodować tylko zwykłym KKLem.
Juz sprawdzam.
https://vimeo.com/185365489
Dlaczego silnik tak pracuje? Próbuje zmieniać wtryski ale nie ma narazie efektu
Problemem był wtrysk 1 cały skorodowany
Spoko dobrze, że udało się namierzyć przyczynę. Ja sobie już dałem spokój z korektami. Póki auto chodzi ok i nie ma sadków mocy nie wnikam bo mam taki burdel w korektach, że bym musiał wszystkie 5 wtrysków sprawdzićNa jałowym wszystko ok, a podczas jazdy rozjeżdżają się każdy w inna stronę
![]()
Faktycznie, pod obciążeniem dobrze z nimi nie jest. Skoreluj to z ciśnieniem na railu.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
@sdero Dzięki za sugestie w wolnej chwili sprawdzę bo nie pamiętam czy akurat ciśnienie na szynie już kiedyś sprawdzałem. Ogólnie dałem sobie spokój bo od kiedy kupiłem auto korekty wyglądają identycznie. Na jałowym super, a pod obciążeniem tragedia. W miedzy czasie wyleciał kolektor z klapami (wiec odpada nieszczelność na klapach), wyleciał całkiem egr (zaślepiony przy kolektorze wydechowym i dolotowym) oraz dpf. Zmieniłem nawet końcówkę wtrysku na 4 z największa korekta plusową i żadna z tych zmian nie wpłynęła na ten burdel w korektach. Hamownia wypluła zdrową serie z bonusem NM więc jakoś nie uśmiechało mi się wykręcać wszystkich i dawać do sprawdzenia.