Klap brak, egr off, dpf wypalony w normie (i regularnie wypala się co 900km). Stąd od strony klap jestem spokojny ;-) chyba, że dpf zaczął coś wariowac, ale w Mes nic na to nie wskazuje
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Klap brak, egr off, dpf wypalony w normie (i regularnie wypala się co 900km). Stąd od strony klap jestem spokojny ;-) chyba, że dpf zaczął coś wariowac, ale w Mes nic na to nie wskazuje
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Albo nieszczelność w postaci wydmuchanej podkładki pod wtryskiem. Wszystko to gdybanie...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Coś więcej jestem w stanie prześledzić via MES? Bo auto dopiero w środę wyląduje w warsztacie (jutro na szczęście ~30km tylko do przejechania)
Edit:
Już widzę parę porad od sdero na wcześniejszych stronach, więc jak się uda jutro, to szybki test nieszczelnej podkładki.
Ostatnio edytowane przez serath ; 24-12-2016 o 01:56
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Kwestia chyba już wcześniej poruszana - czy na korekty wtrysków może mieć wpływ stan dwumasy? Czy bardziej na odwrót i to raczej rozjechane konkretnie korekty powodują szybsze zużycie dwumasy? Jak wiadomo korekta bierze się z nierównomierności obrotu wału korbowego. Tymczasem dwumas generuje wibracje. W takim razie, czy wibracje mogą powodować nierównomierność obrotu wału?
Ktoś ma pomysł, skąd w gnieździe wtrysku paliwo? Czy przepuszczająca podkładka mogła by doprowadzić do tego?
Wymieniłem ostatnio profilaktycznie wszystkie podkładki na nowe, i teraz po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów, pod dwoma wtryskami jest mokro.
Na pewno nie ścieka nigdzie z góry.
Wydaje mi się, że w przypadku źle trzymającej podkładki paliwo przecież nie cofnie się z rozpylacza w komorze spalania do gniazda??
Ewentualne miejsce wycieku to może być miejsce dokręcania końcówki - też to ruszałem.
Czy przy wyciąganiu wtrysków kręciłeś nimi i był duży opór? Jeśli tak, poluzowały się nakrętki rozpylaczy.
Tak. Końcówka tym bardziej.
Podkładki przed założeniem można wygrzać. Chociaż jeśli nie przykręca się tego na "pałę" ale kluczem dynamometrycznym, to nie jest to konieczne.
http://www.conmir.pl/wymiana-uszczelnien-wtryskow/
- - - Updated - - -
Przyznam, że nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Gwint drobnozwojny dokręcony stosunkowo dużą siłą. Takie coś nie powinno wystąpić.
- - - Updated - - -
Był zasyfiony czarną mazią ? Jeśli tak, to były na nim przedmuchy.
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF