Mam w domu jęk, żeby jedną Gtv zamienić na Audi TT. Więc jeśli ktoś szuka Gtv 3.0 z 1997, w której praktycznie wymieniono połowę gratów na nowe to zapraszam![]()
Srebrna Gtv 3.0 z1997r. W środku czerwone skóry MOMO. Kupiona w lutym w Łodzi (pierwotnie był Szwajcar), przeszła dość totalny remont w Pablogarage. Na wszystko są faktury, zresztą Pablo zaświadczy o całości działań.
Z grubszych rzeczy:
- remont silnika (nowe pierścienie, szlif głowicy). Dotarty łagodnie. Tłoki i panewki były w świetnym stanie, więc nie zostały wymienione. Zachowuje się świetnie, ubytków oleju po 2,000 km nie stwierdzono.
- nowe sprzęgło
- nowy alternator
- nowy akumulator
- całe tylne zawieszenie Powerflex (poliuretan) - nowe
- nowe klocki, przetoczone tarcze
- nowy rozrząd z pompą wody i paskiem alternatora
- nowy termostat
- nowa pompa paliwa
- nowe opony (Pirelli P Zero Nero 225/45/17)
- konsola środkowa - czarny flok
- naprawa klimatyzacji (działa)
Przebieg przy kupnie ok 198,000, aktualnie ma jakieś 202,000. Praktycznie 3/4 czasu stała u Pablo w warsztacie. Odbieram ją od Pablo na dniach -jak tylko upora się z piszczeniem klocków i jakąś wiązką elektryczną.
Drobiazgów nawet nie chcę pamiętać - razem z kosztem zakupu auta myślę, że przekroczyłem już 20k. Ale - zdaniem Pablo - praktycznie już nie ma się co w niej zepsuć. Oddam za 18k, będzie w sam raz na TT. W cenie pełny bak paliwa
Wszystko robione na nowych częściach.
Czarna Gtv zostajeZawsze zgadzałem się z Fordem - możliwy jest każdy kolor auta pod warunkiem, że jest to kolor czarny