- jeśli chcemy aby koledzy z 156 TS tez robili logi, to musimy zostawić Scan Mastera.
- Scan XL Pro jest na pewno lepszy ale myślę że on powinien być w użyciu dopiero jak będziemy mieli dane porównawcze jak jest z tym fuel_trim na prawdę w JTS, przechodzi na minus czy nie.
- nie możemy tak skakać, z dnia na dzień bo wszyscy chętni (ilu ich było ?) odejdą z tego tematu.
- ja wiem że ciebie coś ciągnie ale my musimy mieć jakieś dane porównawcze z innego JTS i tylko spokojna weryfikacja może nam to zapewnić.
- bazowanie na twoim JTS zapędzi nas do kąta.
- Majka możesz robic ile chcesz wykresów na Scan XL ale od zawsze nie będzie z czym to porównać.
- teraz interfejsy: OBD Link SX pracuje na predkości 115.200 bodów, nie ma jak przełączyć na prędkość 38400.
- dlatego nie będzie działał na oprogramowaniu Scan Master.
- ELM 327 ver 1.4B na prędkość interfejsu 38400 bodów, działa na Scan Masterze oraz na innych programach.
- ELM 327 nie przełączy sie na 115200 bodów za żadne skarby tego świata.
- cóz w tym dziwnego że na obrotach biegu jałowego ECU uzyskał close loop.
- pytanie powinno być postawione inaczej dlaczego tak długo się rozgrzewały sondy.
- ok, ale takie pytanie można postawić jak masz takich logów 6 i masz czas rozgrzewania 10 sekund na nich a tu naraz prawie w tym logu ponad 60 sekund.
- widzę że ty myślisz i szukasz błedów podprogowo, a to prowadzi na manowce.
- obroty na jałowym skaczą między 939 a 965, dobrze to czy żle.
- jak nie mamy innych danych to na razie dobrze, zostawiamy to i idzemy dalej z pomiarami.
- zdjęcie z GTsilnika robione chyba komórką, ja nic na nim nie widzę.
- jak byś robiła aparatem to prosze zrób tak bardziej z lewej strony, bo tam jest zawór dwukomorowy albo jeszcze lepiej dwa zdjęcia , lewa i prawa strona.