Skoro zrobiony na 200 KM to DPF-a pewnie nie maSwoją drogą gratuluję naprawdę zdrowego silnika, skoro wyciska 200 KM. Z ciekawości jaki moment obrotowy?
Skoro zrobiony na 200 KM to DPF-a pewnie nie maSwoją drogą gratuluję naprawdę zdrowego silnika, skoro wyciska 200 KM. Z ciekawości jaki moment obrotowy?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
DPF'u raczej nie ma , nie wiem jak to sprawdzić ale myśle że właściciel który użytkował auto od nowości w Holandii chyba się go pozbył sądząc po tym że podkręcił autko. Większość trasa, tak powiedzmy 30/70
Niedługo podjadę na hamownię i sprawdzimy co w trawie piszczy bo te 200km to z zapewnień sprzedającego tylko ,aczkolwiek czuć moc i jak już wcześniej pisałem to autko odpycha się podobnie do mego drugiego autka CL500 z v8 i 306 pod maską![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez xdeadly ; 21-11-2016 o 21:50
Jak nie masz dpf-a (przy 200 km zakładam, że nie masz)to jakiś dobry full saps najlepiej pełny syntetyk. Ja polecam topowe oleje koncernu Liqui Moly tj. Meguina Leichtlauf 5w40 lub Meguina Super Leichtlauf 0w40 - bardzo dobre w pełni syntetyczne oleje za bardzo rozsądne pieniądze. Odpowiedniki z Liqui Moly (Synthoil High Tech, Synthoil Energy) są sporo droższe. Oprócz tego Penrite, Millers, Amsoil i Neste. Było dużo tego omawiane w wątku olejowym.
5 litrów potrzeba (dokładnie 4,5l).
Koledzy, maly dylemat. Auto idzie na usuniecie dpf-a, egr-a i remap. do tej pory zawsze co pol roku lalem plukanke + Millers long life EE 5w30, dobry olej i to co mi sie w nim podoba to ze wycisza silnik(technologia nanodrive). Ale rozumie, ze nie jest polecany do auta bez ekologii. Od razu wpadl mi w oko Millers EE LL Eco 5w30, chociaz wiem, ze longlify 5w30 nie sa polecane po chipie, a raczej cos o specyfikacji 5w40, ale tutaj technologia nanodrive jest jeszcze bardziej dopracowana co mnie kusi do sprobowania.
Kolejnym z Millersow jest CFS 5w40 NT i to moze ten bylby najbardziej odpowiedni dla auta po czipie bez dpf.
Tryb jazdy, spokojny, raczej wiecej miasta niz tras.
Zaznaczam ze mieszkam na zadupiu Europy czyli Polnoc Irlandii, wiec ciezko o cos innego niz Millers, ktorego zreszta lubie. Ewentualnie Liqui Molly.Jakies sugestie?
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y