A co to jest 2T ?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
A co to jest 2T ?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Olej do dwusuwów, na forum ogólnym poczytaj po co i jak się go dodaje do paliwa.
Kontaktowałem się w sprawie wtrysków z AutoBan-It i już mam kompletny mętlik w głowie. Zdaniem serwisanta, z którym rozmawiałem, korekty dotyczą wyłącznie pracy silnika na biegu jałowym. Podczas przyspieszania nie uwzględnia się ich. Chyba nie doczekam się w tej sprawie konkretnego wyjaśnienia. A że korekty na jałowym pogorszyły mi się nie wiedzieć czemu po wymianie oleju z Motula na Shell Helix Ultra, to chyba znów zacznę dolewać 2T. Ewentualnie do silnika jakiś magiczny eliksir... Alchemia.
Spróbuj jeszcze wlać środek do wtrysków z liqui moly'iego, ewentualnie przejdź z powrotem na Motula. Czemu zmieniłeś dobry olej na gorszy?
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Miałem zalany LM do wtrysków tankowanie temu. Spróbuję jeszcze z gnojówką premium. Motula na Shell'a zmieniłem z uwagi na bardzo dobre opinie oraz cenę. Niestety, w moim przypadku nie była to "dobra zmiana"Wkrótce zajrzę na serwis wtrysków. Jeśli mu się nie polepszy wracam do Motula.
Shell nie jest lepszy od Motula, a cena no może za Shella jest niższa, ale akurat na oleju nie można oszczędzać.
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Ja używam 2 razy do roku dodatek do paliwa Unik+ sprzedawany w ASO Peugeot i Citroen oraz na Allegro. Produkuje to firma Bardahl zajmująca się profesjonalnymi rozwiązaniami dla silników. Mam bardzo pozytywne wrażenia po użyciu, silnik JTDm wycisza się i ma zauważalnie lepsze korekty. Jest dosyć silny - nie można stosować przy każdym tankowaniu. Jakby ktoś szukał podobnego środka to polecam spróbować.
![]()
Tragiczne nie są. Największa posiada wartość dodatnią więc albo przytkany wtrysk, albo słabsza kompresja cylindra. Może kuracja dolewkami 2T w czymś pomoże. U mnie pomagała, chociaż wystarczyły 2-3 tankowania bez 2T i znów mam podwyższone korekty, dlatego już się z tym bawić nie będę i przy okazji urlopu auto leci do polecanego na forum serwisu włoszczyzny.