Ja wczoraj trochę ładowałem... ale teraz patrzę, że płyn chłodniczy mi zamarzł... normalnie zlodowacenie u nas...
Nic nie dolewałem nigdy, liczyłem że Verva/Gold będą git nawet na Syberii. To był chyba mój błąd.. Piszą na necie że Verva ma do -25*. Jak dzisiaj było przy odpalaniu -30* to miała prawo stracić właściwości swoje..
Z tymi środkami do paliwa to jak to jest? Na cały bak się leje? Jak uda mi się odpalić to co w pierwszej kolejności zrobić?
-25 i odpaliła za pierwszym razem, choć na początku porzęzila trochę
Za to przymarzły mi klocki do tarcz z przodu i przez chwilę miałem stresa że nie mogę ruszyć, ale po chwili odpuściły.
Centralny nie otwiera drzwi tylnych prawych.
Zawieszenie skrzypi że masakra.
Ale włoszczyzna daje radę![]()
Poniżej - 10 stopni trzeba go chwilkę zakręcić, jednak po odpaleniu przez tak kilka sekund mam wrażenie jakby nie pracował na wszystkie gary.
Jednak co najbardziej mnie wczoraj ździwiło, to że nie właczył się pod odpaleniu z rana INFOCENTER. Pomyślałem, że zepsuł się i znowu coś :/. Jednak po zagrzaniu samochodu zaświecił się i zrobił całą procedure Check i poziom oleju pokazał. Dzisiaj rano to samo. Też tak macie. Instrukcja nic o tym nie wspomnina. Zaskakuje mnie to auto.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
mi tez pieknie zapalilaza pierwszym razem ale wczoraj wyjmowalem filtr paliwa bo jak parafina sie wytraca to jest masakra strasznie bylo to poprzymarzane podgrzewalem podgrzewalem...lecialo z niego i lecialo
![]()
z soboty na niedziele u mnie było - 33 a w sobote nie jezdzilem wiec musiał mnie kolega pomógł kablami i odpaliła bez problemu dzie w nocy było też podobno -33 ale odpaliła bez problemu za pierwszym razem ale wystąpił nowy problemwczoraj stała moja bella troche czasu na parkingu Galerii gdzie była dodatnia temperatura a po wyjezdzie płyn od wspomagania chyba przeżył szok termiczny bo wyjechalem na temp. - 20 no i dzis rano jechałem bez wspomagania, wiec pojechała bella do doktora i kolejny wydatek.
Trzy Magiczne Cyfry
Była - 156 2,0 TS
Jest - 166 2,4 JTD