Strona 25 z 34 PierwszyPierwszy ... 1516171819202122232425262728293031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Cytat Napisał Tiestosclublife Zobacz post
    Bella już piąty dzień u doktora :/

Prawa strona podłogi ( cały pas ) już wyspawana , dziś był doktor i stwierdził iż tragedia to jest po stronie kierowcy jak i pasażera za nim , nie ma do czego się wspawać od strony progu , gdyż owy próg.........zgnił . Tak więc dziś zakupiłem próg bez oznak korozji , gość go właśnie wycina i jutro będę miał go u siebie , doktor będzie mógł "operować" dalej. Zderzaki są już na miejscu ,osobiście byłem po nie wczoraj w Warszawie , przy okazji zakupiłem obydwa lusterka ,gdyż ich obudowy są w lakierze fabrycznym ( nie są matowe jak były u mnie ) , do tego zabrałem uszczelki karoserii ( dwie strony ) bez pęknięć i podarć , czujnik ABS ( nawet go wymontowałem własnymi rękami ) , oraz....oryginalną gałkę zmiany biegów , zapomniałbym....jedna przednią lampę także "wyrabowałem" gdyż nie widać by parowała ( drugiej nie brałem z racji iż moja wygląda tak samo ). Pozabierałem "duperele" typu kołki montażowe,zaślepki,zaczepy itp.......

Wszystko w cenie 300pln

Próg - koszt 100pln

Mam nadzieję że to już niebawem koniec.........żona włosy z głowy sobie rwie a mnie za chwilę chyba spakuje i każe rozbić namiot pod domem :/

Z pozdrowieniami ,

Robert M-ki
    Żonę zmień może. Albo wytłumacz, ile 13 letni samochód jest tańszy od nowego i pozwól marudzić jak dobijesz do ceny "nówki".
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Użytkownik Ogier Avatar Czarnecki
    Auto
    AR 156 2.4 JTDm 20V 175KM 2005r.

Domyślnie

premek uważam, że nie masz racji. To, że używany to nie znaczy, że trup, którego trzeba praktycznie od podstaw budować. Można trafić używany samochód w stanie idealnym, najczęściej trafia się na stan średnio dobry, w którym zawsze jest coś do zrobienia, ale nie wymiana połowy auta. Tutaj kolega wyraźnie kupił trupa, który bardziej powinien trafić na złom i w tym jest problem...

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Albo po prostu Tiesto jest zbyt pedantyczny u mnie też rdza gdzieniegdzie wychodzi, podłoga nie jest idealna, gałka zmiany biegów ma lekkie pęknięcia i z lusterek schodzi farba. Ale jak dla mnie są to detale i na razie sobie nimi głowy dupy nie zawracam
    Nie to, żeby to była wada, bo wyjdzie autku na dobre, ale niestety z drugiej strony kłótnia z żoną z tytułu auta.. większość takich aut ratuje metoda przekazywania pałeczki - właściciel kupi, zobaczy że kupił trupa jeśli właduje ze 4 koła przez rok (nie licząc paliwa i eksploatacji) i sprzeda kolejnemu. Kolejny to samo aż w końcu któryś z właścicieli dostanie auto w takim stanie, że nie będzie wcale dużo musiał w nie ładować.
    Prawdopodobnie tak było z moim, bo w karcie pojazdu poprzedni właściciele widzę że trzymali rok góra. Prawdopodobnie władowali dużo pieniędzy a ja teraz za dużo nie muszę wymieniać i cieszę się normalnym zdrowym autem
    Jak widać kolega Tiesto się uparł iż samemu przywróci do życia auto - ale teraz, po władowaniu takiej sumy, trzymaj je ze 3 lata minimum.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar questounico
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm i Megane II 1.6 16v LPG

Domyślnie

Panowie wszystko są sposoby... jak ktoś ma czas i chęci to wykombinuje... Ja u siebie mam ten dziwny problem, że kupiłem auto 155tyś km siedzonka piekny stan, gałka i kierownica... a ja mam chyba jakieś za wielkie łapy bo mam go pół roku a już gałka i kierownica sie obcieraja.... ale mam sposob Papier 1000... lekko matowimy... pozniej 2000 poprawiamy matowienie, na koniec pasta tempo rozprowadzamy, czekamy jak wyschnie i delikatna szmatka polerujemy bez dociskania... skora lapie polysk i odzyskuje fakture... na koniec czarna pasta do botów delikatnie wcieram mała ilość, poleruje i na koniec pasta polyskowa do butów bezbarwna tak samo nakladam i poleruje... kierownica i gałka jak nówki... a rzeczy takie (każdy) kto lubi dłubać w aucie ma w domu...
    [

Whitie
    Gość

Domyślnie

W sumie nie wiem gdzie to napisać... więc wybaczcie, że tak na szybko w wątku w którym kiedyś już coś o niej pisałem.
    Jak jeden z poprzedników lubię jak wszystko jest idealne....
    To mnie to zgubiło. W ciągu 6 miesięcy wydałem na nią 10900.... na auto z 2003 roku w stanie bardziej niż rokującym (niejeden powiedziałby idealnym), zadbane wypieszczone...
    Codziennie rano zastanawiałem się czy wyjedzie to to z garażu...
    Miałem dość i się sprzedała.

Dziękuję wszystkim którzy odpowiadali na moje pytania Alfowego laika.

Trochę było mi przykro się z nią rozstawać bo wizualnie piękna... ale uczucie ulgi po uruchomieniu japońskiego auta rano jest nie do opisania.

Raz jeszcze dzięki i do zobaczenia przy innej okazji, bo przy alfie więcej nawet nie stanę

Pozdrawiam
    Maciej

PS. Proszę nie odbierać tego maila jako złośliwość... na prawdę odczułem ulgę.
    Ostatnio edytowane przez Whitie ; 09-07-2012 o 21:57

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Whitie Zobacz post
    To mnie to zgubiło. W ciągu 6 miesięcy wydałem na nią 10900.... na auto z 2003 roku w stanie bardziej niż rokującym
    Jedni za tyle kupują 156 no może nie z 2003, ale to musiał byc mega szrot co żes kupił

Tomulus
    Gość

Domyślnie

Po kupnie pierwszej Belli - powiedziałem NIGDY WIECEJ-NIGDY!!!! Teraz mam czwartą. ALFA jak jest zryta to musiał jezdzić nią koleś zryty.
    Normalka jemu nie przeszkadzalo bo kupił na handel.
    Jak silnik jest o.k to warto zainwestowac w zawias i delektować sie jazdą za małe pieniążki.
    Po Belli kupiłem Puga i szybko wrociłem do 156.
    Wybór jest twój. Kupisz nastepny znów zaspisz przy kupnie i volkswagem też bedzie BE!
    Bella ci wynagrodzi twoje straty materialne.

Whitie
    Gość

Domyślnie

Taaak

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielawa - Ateny- Lublin
    Auto
    Kiedyś 156 3.0 V6 aktualnie 159 1.9 16v

Domyślnie

Cos o tym wiem. Zawsze chcialem alfe, ale trafila sie zaniedbana BMW e46 coupe z 99r za 1500 euro. I powoli zaczolem robic. Wlozylem juz 3000 euro i jeszcze nie chodzi jak powinna. Konczy sie skrzynia biegow (automat), wentylator od klimy nie dziala, amory wylane, kilka elemantow do malowania. Zaczyna mnie juz powoli denerwowac, ale szkoda mi teraz ja sprzedac,, poniewaz wiem ile pracy i oryginalnych czesci w nia wlozylem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Kolega White to chyba źle zrobił w ogóle kupując na wstępie Selespeeda jako pierwszy kontakt z Alfą..