Strona 25 z 172 PierwszyPierwszy ... 15161718192021222324252627282930313233343575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1711

Temat: jaki wahacz górny

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał sickboy Zobacz post
    Ja regenerowałem sworznie w prawym i lewym górnym wahaczu. Dotychczas zrobiłem na nich 4tyś km, nie jest to dużo ale narazie dzielnie się trzymają. Koszt 2x60zł i to jest chyba dobra alternatywa dla lipnych TRW.
    Orientujesz się może jakiej firmy jest wymieniany sworzeń, żeby się tylko nie okazało, że TRW.

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Poza tym w zdecydowanej większości przypadków skrzypią tuleje a nie sworznie.
    Wg mnie częściej padają sworznie niż tuleje i jeśli jest możliwość to czemu by nie regenerować.
    Skoro ktoś żyje z regeneracji wahaczy to znaczy, że jest na to popyt i taki zabieg spełnia wymagania klientów/kierowców - to użytkownicy weryfikują rynek.

Wpływ na to jak długo wytrzyma wahacz mają drogi po jakich się poruszamy. W mojej okolicy są miejsca, gdzie droga wygląda jak poligon do tego jeszcze opony 235/45r18 i wahacz po 8-9tys. do wymiany.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał cra3y Zobacz post
    60zł to kosztuje wyprasowanie i wprasowanie łożysk w koło przekładni pasowej .... (gdzie precyzji takiej nie potrzeba, a i gabaryt słuszny).
    O to mi właśnie chodziło, wszystko da się zrobić, i to często lepiej niż fabryka, ale nie za takie pieniądze. Źle się wyraziłem po prostu.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kamal Zobacz post

Wg mnie częściej padają sworznie niż tuleje i jeśli jest możliwość to czemu by nie regenerować.
    Wymieniam wahacze w 159 przynajmniej raz w tygodniu, a Ty jak często, że masz takie zdanie ??? 90% przypadków zakładam TRW.

Skoro ktoś żyje z regeneracji wahaczy to znaczy, że jest na to popyt i taki zabieg spełnia wymagania klientów/kierowców - to użytkownicy weryfikują rynek.
    .
    Popyt jest również na tani alkohol zza wschodniej granicy, spełnia wymagania klientów, co nie oznacza, że jest on dobry, a ludzie z tego żyją.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Wymieniam wahacze w 159 przynajmniej raz w tygodniu, a Ty jak często, że masz takie zdanie ??? 90% przypadków zakładam TRW.

Popyt jest również na tani alkohol zza wschodniej granicy, spełnia wymagania klientów, co nie oznacza, że jest on dobry, a ludzie z tego żyją.
    Ja nie jestem mechanikiem żeby wymieniać wahacze. Słyszałem od mechanika, że bardzo często padają sworznie w górnych wahaczach, to samo można zauważyć czytając ten temat. Częściej forumowicze piszą o sworzniu niż tulejach.

Nie piszę, że regeneracja jest czymś idealnym, ale chyba lepiej wymienić sworzeń za 60zł w oryginalnym wahaczu niż kupić nowy wahacz za kwotę poniżej 200zł gdzie sworzeń podczas dokręcania obrana się razem z nakrętka lub stuka po przejechaniu kilku km.

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Ja nie jestem mechanikiem żeby wymieniać wahacze. Słyszałem od mechanika
    To są słowa klucze wszystkich historyjek internetowych.

A ja jestem mechanikiem i wymieniam na co dzień wahacze, kolektory, cieknące pompy wody, ostatnio najczęściej tłoki w Waszych 159 i staram się dzielić moimi spostrzeżeniami a nie zasłyszanymi historiami od kogoś kto podobno coś o tym wie.

Powtórzę to jeszcze raz, nie wierze w dobrą naprawę wahacza za 60 pln, mało tego, uważam, ze może być to nawet niebezpieczne niestety.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

wahacz z aso za 700zł spełnił moje oczekiwania błoga cisza gdybym zrobił to od razu to zaoszczędził bym 900zł bo tyl mnie kosztowało paliwo plus lemer i mechanik.Nie warto inwestować w gówno zobaczymy ile to wytrzyma orginalny oby 60tyś i będę zadowolony

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Jakto - tłoki? W czym i dlaczego?

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Jakto - tłoki? W czym i dlaczego?
    Ano tak to.
    Urywają się klapy wirowe w kolektorach i trzeba wymieniać tłoki, jeśli tylko kierownik ma szczęście i na tym się kończy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał CezarCLK Zobacz post
    wahacz z aso za 700zł spełnił moje oczekiwania błoga cisza gdybym zrobił to od razu to zaoszczędził bym 900zł bo tyl mnie kosztowało paliwo plus lemer i mechanik.Nie warto inwestować w gówno zobaczymy ile to wytrzyma orginalny oby 60tyś i będę zadowolony
    Cezar, 700 zl z wymiana?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

nie wymiana we własnym zakresie ale bez utraty gwarancji zakup w maredi łódź 699zł

i mam jeszcze jedno pytanie czy w dolnym wahaczu można regenerować sforzeń bo wymieniłem tuleje a pad sforzeń i kupiłem nowy wahacz a stary sobie leży może ud się go uratować.

- - - Updated - - -

Pablo miałem Trw nowy wahacz skrzypiał na tulejach nie miał luzu Lemer to samo więc teraz też skłaniam się ku regeneracji sforzni w starym wahaczu.
    Po za tym przejechanie 8 tyś km na Trw za 300zł mnie nie rajcuje wole reg za 60zł
    Patrząc na ori a Trw widać gołym okiem różnice w wykonaniu na korzyść ori. TRW zamiennik to chińsczyzna za 120zł w hurcie. Jak można za te pieniądze wyprodukować coś dobrego no nie można i tyle w temacie.Albo ori albo regeneracja takie jest moje zdanie za reszte podziękuje strata nerwów i kasy pzd.
    Ostatnio edytowane przez CezarCLK ; 04-12-2013 o 13:03

Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał CezarCLK Zobacz post

i mam jeszcze jedno pytanie czy w dolnym wahaczu można regenerować sforzeń bo wymieniłem tuleje a pad sforzeń i kupiłem nowy wahacz a stary sobie leży może ud się go uratować.
    Mam pytanie gdzie kupiłeś i ile zapłaciłeś za dolny wahacz?
    Z tego co było już pisane tutaj na forum to niema możliwość regeneracji sworznia w dolnym wahaczu.