Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 270

Temat: Wymiana kierownicy na multifunkcyjną

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9JTDm

Domyślnie

napisał cuoreventi:"CAN możesz mieć wyłączony przez jakiegoś zdolnego serwisanta car audio w samym urządzeniu. Wtedy tylko ta sama droga może CAN przywrócić.
    Wszystkie niezbędne schematy są w eLearn." NIGDY NIE ODDAŁEM SWOJEJ BELLI ŻADNEMU PSEUDOFACHOWCOWI! NIE BYŁO TAKIEJ POTRZEBY. A CAN NA PEWNO DZIAŁA, BO ZANIM NABYŁEM CONNECTA+, ZDEMONTOWAŁEM ORYGINALNE RADIO Z CD I RDS NA ZEGARACH DZIAŁAŁ. PODPOWIEDZ PROSZĘ SKĄD ŚCIĄGNĄĆ "ELEARNA", KTÓRY BĘDZIE MI DZIAŁAŁ? CHCIAŁBYM DOPROWADZIĆ POZOSTAŁE PRZEWODY ABY DZXIAŁAŁ MI TRIP W NAWIGACJI. POZDRAWIAM.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9JTDm

Domyślnie

Poradziłem sobie dzięki życzliwym kolegom na forum. Jak wszystko będzie poskładane zrobię fotki i wrzucę do wglądu dla innych odważnych. Dziękuję wszystkim i pozdrawiam.

Użytkownik Świeżak Avatar Robertsite
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v 140 km, Giulietta

Domyślnie

Mam wszystko rozebrane oraz kierownice multi plus nową taśme już na aucie.
    Wyczytałem

I. mamy wiazke do sterowania radiem pociagnieta do kiery(za radiem jest zielona kostka jej brak oznacza p. II)

OK. mam kostkę za radiem trzy kolorową natomiast kable są podpięte tylko do tej zielonej.
    Niestety po zdjęciu obudowy kierownicy nie ma żadnej wolnej kostki którą mogę podłączyć do tej „podkowy z taśmą”

Gdzie szukać zakończenia tego kabla co idzie od radia

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9JTDm

Domyślnie

Z kostki podkowy idą trzy przewody do pinów 10, 11 i 12 zielonej kostki radia i całe sterowanie z kiery działa.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    AR147 1,9JTDm

Domyślnie

Cześć, koledzy! Wie ktoś, czy pasuje kierownica z Alfy GT do Alfy 147 FL? I czy moja poduszka z obecnej kierownicy, będzie pasować do tej kierownicy z Alfy GT!? Dzięki a odpowiedź!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał vtztxpl Zobacz post
    Cześć, koledzy! Wie ktoś, czy pasuje kierownica z Alfy GT do Alfy 147 FL? I czy moja poduszka z obecnej kierownicy, będzie pasować do tej kierownicy z Alfy GT!? Dzięki a odpowiedź!
    Pasuje. Poduszki są te same.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

A czasami 156 z 2005 roku nie powinna miec juz sterowania z kierownicy bo moja nie ma?Poprzedni wlasciciel zmienil kierownice na ta z multifunkcja ale na tym zakonczyl modyfikacje wiec napiszcie co jeszcze potrzebne jest aby sterowanie dzialalo,jaka tasme airbag musze kupic i co jeszcze,posiadam standardowe radio bez navi?

Wysłane z mojego Nexus 4

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Cytat Napisał danloo23 Zobacz post
    A czasami 156 z 2005 roku nie powinna miec juz sterowania z kierownicy bo moja nie ma?Poprzedni wlasciciel zmienil kierownice na ta z multifunkcja ale na tym zakonczyl modyfikacje wiec napiszcie co jeszcze potrzebne jest aby sterowanie dzialalo,jaka tasme airbag musze kupic i co jeszcze,posiadam standardowe radio bez navi?

Wysłane z mojego Nexus 4
    No przecież wszystko jest już tutaj napisane co potrzebujesz i jak podłączyć. Czego chcieć więcej?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.0 JTS 2004

Domyślnie

Drodzy Szanowni,

Czy jest wśród Was ktoś, kto podjąłby się uruchomienia sterowania radiem z kierownicy w 156 poliftowej (2004 r.) wg opisywanych w tym wątku historii? Problem u mnie jest taki, że kierownicę mam "z guziczkami", ale guziczki owe nie działają - być może jeden z poprzednich właścicieli ją wymienił ze standardowej, ale o podłączenie już nie zadbał. Ja niestety nie mam warunków do dokonywania napraw, brak też odpowiednich narzędzi i wiedzy "elektrycznej". Jeśli znalazłby się obeznany z tematem chętny z okolic Łodzi to proszę o kontakt. Oczywiście za ewentualną pomoc przewiduje się gratyfikację w postaci np. biletów NBP. Pozdrawiam.

Użytkownik Świeżak Avatar misiek_tarnow
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 ts 120KM

Domyślnie

witam wszystkich Posiadam Alfę Romeo 147 2006 1.6 TS 120 KM po lifcie w wersji "Progression" . Chciałem zmienić swoją zwykłą kierownicę na multifunkcyjną, taką miałem w poprzednim samochodzie i ciągle szukam teraz przycisków na kierownicy aby zastopować, ściszyć lub zgłośnić radio. Czy ktoś może mi dokładnie opisać co jest mi potrzebne do zmiany takiej kierownicy, gdzie tego szukać i jaki jest koszt robocizny jak pojadę do kogoś aby to zrobił. Sam nie potrafię, jestem zupełnie zielony w takich rzeczach. BARDZO proszę o pomoc.

Drugie pytanie. Gałka biegów w moim samochodzie jest bardzo zniszczona, chciałbym ją sam zmienić. Czy to trudne?? Pomóżcie