Strona 26 z 172 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728293031323334353676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1711

Temat: jaki wahacz górny

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

Załatwił mi go mój mechanik TRW z ic za 540zł na razie ok przebieg 5-7 tyś a drugi dolny też trw tylko z autosklep24 za 590 przebieg 8-10 tyś też na razie ok
    Mam nadzieje,że dolne pociągną chociaż te 50 tyś. Apropo Lemforder i TRW górne są takie same różnią się tylko znaczkiem na sforzniu i ceną ale jak się przyjrzeć tuleje w nich są takie same jota w jotę podejrzewam że produkuje je ta sama firma.

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Nie wiem, mało robie 159 ale ostatnio zmieniliśmy wybite tuleje ba górnych, trw cos około 70zlszt, stworzeń był ok, w aucie bloga cisza, zobaczymy ile wytrzyma auto mam pod nosem

Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
    Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
    JTD,TWIN SPARK,V6
    Miernik grubości lakieru Fe/Al
    Naprawa wariatora faz
    Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
    Informacje i możliwości-PW
    myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
    EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
    Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
    Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
    Naprawa Turbo
    http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
    KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW

Użytkownik Ogier Avatar lukasz159
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 170KM i 380Nm :)

Domyślnie

Witam. Panowie tak jak u was moje wahacze dolny i górny wytrzymal 6.5tys km. Masakra!!! Jestem zalamany. A mówili laduj oryginał to nie chcialem słuchać. Mysle ze te zamienniki trw i reszta badziewia sa warte tyle co za aluminium na zlomie 5zyla za kilogram plus po 10zyla za każdą tuleje i sworzen czyli 50pln max!!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał CezarCLK Zobacz post
    Załatwił mi go mój mechanik TRW z ic za 540zł na razie ok przebieg 5-7 tyś a drugi dolny też trw tylko z autosklep24 za 590 przebieg 8-10 tyś też na razie ok
    Mam nadzieje,że dolne pociągną chociaż te 50 tyś. Apropo Lemforder i TRW górne są takie same różnią się tylko znaczkiem na sforzniu i ceną ale jak się przyjrzeć tuleje w nich są takie same jota w jotę podejrzewam że produkuje je ta sama firma.
    Mam pytanie jaki masz przebieg i rozmiar opon skoro całe przednie zawieszenie masz wymienione?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 159 Q-tronic SW JTDM 2008 była jest Lexus GS

Domyślnie

Ja kupiłem oryginał za 370 zł z przesyłką i dzisiaj jest zakładany w ASO bo taki jest warunek gwarancji. Zobaczymy ile polata.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

przebieg 239 opony continental sport contact 5 wytrzymały 55tyś i łyse teraz mam założone falken zx914 nówki. zawiecha ori wytrzymała 230 tyś z czego 60 po polskich drogach reszta w
    Holandii.W aucie nie wiele się psuje odpukać wymieniłem sprężyny tył,klips od pedału sprzęgła,rozrząd z pompom,płyny,filtry,tarcze textar przód,i zawiecha przód + drążki,do zrobienia kilka dupereli typu vdc i zima u pasażera nie działa klimatronik po jego stronie. po za tym auto stan bdb wymieniam wszystko na czas i służy.A świece żarowe jeszcze wymieniłem i roke od paska alternatora bo wyła.

- - - Updated - - -

Opony 225/55/17 ori fele

- - - Updated - - -

sory 225/50/17

- - - Updated - - -

a jeden dolny był dobry ale go wywaliłem dla zasady i końcówki drążka stabilizatora nie tknięte dalej ori bez luzu

- - - Updated - - -

po zimie 4 amory wymienię chociaż są dobre al 240 to dla mnie max i nówki od razu ori żadnych zamienników.

- - - Updated - - -

tak nawiasem jak oglądałem alfy z przebiegiem 120 to mnie pusty śmiech ogarniał. Patrząc na stan to moją powinienem skorygować na 50 tyś hahaha a ma 240 i lalka nic nie stuka i plastiki też nie treszczą a widzę że dużo ludzi ma z tym problem ciekawe jakie prawdziwe przebiegi( a i umnię przebieg autostradowy mam chrupka na miasto i do sklepu)pzd

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał CezarCLK Zobacz post
    przebieg 239 opony continental sport contact 5 wytrzymały 55tyś i łyse teraz mam założone falken zx914 nówki. zawiecha ori wytrzymała 230 tyś z czego 60 po polskich drogach reszta w
    Holandii.W aucie nie wiele się psuje odpukać wymieniłem sprężyny tył,klips od pedału sprzęgła,rozrząd z pompom,płyny,filtry,tarcze textar przód,i zawiecha przód + drążki,do zrobienia kilka dupereli typu vdc i zima u pasażera nie działa klimatronik po jego stronie. po za tym auto stan bdb wymieniam wszystko na czas i służy.A świece żarowe jeszcze wymieniłem i roke od paska alternatora bo wyła.

- - - Updated - - -

Opony 225/55/17 ori fele

- - - Updated - - -

sory 225/50/17

- - - Updated - - -

a jeden dolny był dobry ale go wywaliłem dla zasady i końcówki drążka stabilizatora nie tknięte dalej ori bez luzu

- - - Updated - - -

po zimie 4 amory wymienię chociaż są dobre al 240 to dla mnie max i nówki od razu ori żadnych zamienników.

- - - Updated - - -

tak nawiasem jak oglądałem alfy z przebiegiem 120 to mnie pusty śmiech ogarniał. Patrząc na stan to moją powinienem skorygować na 50 tyś hahaha a ma 240 i lalka nic nie stuka i plastiki też nie treszczą a widzę że dużo ludzi ma z tym problem ciekawe jakie prawdziwe przebiegi( a i umnię przebieg autostradowy mam chrupka na miasto i do sklepu)pzd
    Mój wahacz górny z Lemfordera wytrzymał ok.8-9tys. teraz mam założony TRW który mam nadzieje, że do wiosny wytrzyma. Na wiosnę planuje wymienić całą lewą stronę na oryginalne bo ciągle mi coś skrzypi przy skręcaniu, tylko ta cena 1205zł na dolny wahacz w ASO mnie przeraża.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 Q4 3,2 jts

Domyślnie

Witam, Trw jak wszyscy wiedza-do bani(3 tyg). Lemfroder tez, po 4 tyg okropnie skrzypi. W zwiazku z tym mam do Was pytanie -ile na dzien dzisiejszy kosztuje ori w ASO.

Pozdr.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

Panowie może zbiorowy pozew wyślemy do TRW że lipe sprzedają za grubą kase

- - - Updated - - -

ktoś pisał że za granicą można dostać górny ori za 370zł więc może dolny też da rade załatwić za przystępną cenę ?

- - - Updated - - -

tak mówią że w alfie wymiana zwieszenia co wymiana oleju 10tyś. W 159 niby dobre a tu 3 wymiany zawieszenia co wymiana oleju

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cra3y
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Z4 E89

Domyślnie

Dalej będę się upierał, że warto zaryzykować porządnego (podkreślam PORZĄDNEGO) zregenerowania wahaczy, w firmie, która ma w tym duże doświadczenie (najlepiej, gdy ma w swojej ofercie budowę/przebudowę zawieszeń aut do offroad).

Wiem, że będzie kosztować to tyle, co lipne TRW, ale stawiam kokosy przeciw orzechom, że trwałość takiego rozwiązania może być podobna lub nawet większa niż wahaczy oryginalnych.

Podkreślam - nie za usługę 60zł, a 350-450zł z gwarancją na wykonaną robotę i elementy.
    Pozdrawiam
    K.Gajda(cra3y)