Strona 26 z 311 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728293031323334353676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie ar 149

Cytat Napisał grzgar Zobacz post
    Kwestia gustu. O gustach się nie dyskutuje.
    Myślę, że nowe/odnowione modele po części przypominają 8C bo właśnie o to chodziło projektantom.

Mnie się osobiście podoba. Na pewno odświeży się trochę wygląd serii 14X.

To, że komuś podoba się nowa meganka, to niech spojrzy trochę bardziej obiektywnie. Kiedyś te auta nie były tak ładnie nakreślone linią jak AR w tym samym czasie. Teraz, dopiero Opel (insignia/corsa), Ford (ka), renault (megane, clio) zaczynają nakreślać linię bardziej zbliżoną do spokojnych łuków, jak to jest bardziej widoczne w Alfach od bardzo długiego czasu. Chcą, żeby auto wyglądało pięknie, o czym włosi pomyśleli ponad 10 lat temu....

Część z Was jak zobaczy to auto na żywo, na pewno zmieni zdanie na pozytywne
    dokladnie zgadzam sie w zupelności
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

cin_ek
    Gość

Domyślnie

na fotce pokazanej przez Pablo widać że Milano na dziwne proporcje jakieś. Od przody jakiś taki kwadrat bo 147 wydaje się szersza niż wyższa a tu już tego nie mamy. Coraz więcej blachy w stosunku do szyb.

Alfista92
    Gość

Domyślnie

ale Alfa MITO podoba się wielu ludziom, może przez bliskie powiązania z naturą?

Chyba rzeczywiście MILANO musi się opatrzeć

Pingwin
    Gość

Domyślnie

nie no, mnie MiTo nie urzekła... masywny grubasek z misiowatym przodem.... Przy brera/159 to jest po prostu wręcz pocieszne.
    No nic. Są inne auta)

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Cytat Napisał DJ_Pablo Zobacz post
    Wystarczy spojrzeć na to ujęcie zamaskowanej 149 i patrząc na drogę za nią porównać jak piękna jest linia modelu 147....

http://images43.fotosik.pl/144/aa1c2996f0fbca88.jpg
    Kolego, zakamufluj sobie w taki sam sposób swoją 147 i postaw za nią też taka samą alfę a zmienisz zdanie
    Nałóż szpachlę w technologii "pana Miecia ze stodoły" i dopiero oceń... (oczywiście szpachlę, żeby podkreślić taką samą linię 149 jak na zdjęciu podałeś )

To że ma światła w takiej postaci, to nie oznacza, że ostatecznie ma wyglądać tragicznie. Oczywiście, podobnie jak MiTo, ale są i też osoby, którym się podobają.
    Mnie osobiście jak widzę tylne światła nowej Lancii Delta, takie właśnie "pionowe", nachodzące na błotniki, to "uderza" we mnie piękno. Oczywiście na żywo jak spoglądam na autko, nie na zdjęciach - to nie to samo!

A tak poza tym, to nie jesteśmy ani we Włoszech ani samymi Włochami. Może trzeba pomieszkać tam, a najlepiej urodzić się gdzieś w Milanie, żeby "poczuć" ich zdaniem to piękno?

Co jeszcze dodam, to: niech kobiety się wypowiedzą na ten temat. Tylko też nie w ilości jednej, lub dwóch reprezentantek płci pięknej, a przynajmniej 10ciu. Zobaczymy jak one to widzą. Może MiTo / Milano ma trafić w gust głównie kobiet (małe, zwinne, w sam raz do miasta autko), zaś 159 / 169?! / GT (z GT to też bym się spierał) do "męskiej" części światka motoryzacyjnego?
    Ostatnio edytowane przez grzgar ; 17-07-2009 o 09:44
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

A tak poza tym, to nie jesteśmy ani we Włoszech ani samymi Włochami. Może trzeba pomieszkać tam, a najlepiej urodzić się gdzieś w Milanie, żeby "poczuć" ich zdaniem to piękno?
    O to właśnie chodzi- Alfa Romeo z Mediolanem w tej chwili nie ma nic wspólnego.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    O to właśnie chodzi- Alfa Romeo z Mediolanem w tej chwili nie ma nic wspólnego.
    Tak fiergloo, zgadza się. Napisałem "gdzieś w Milanie", dlatego że nie chodziło mi, czy AR ma coś z tym miastem wspólnego czy nie. Chodzi mi tylko o jakiekolwiek miejsce we Włoszech.
    A to że Mediolan przyszedł mi pierwszy do głowy, to prawdopodobnie dlatego, że Włosi jako naród są zakochani w modzie, a o Mediolanie mówi się jako "stolica mody"
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Tak fiergloo, zgadza się. Napisałem "gdzieś w Milanie", dlatego że nie chodziło mi, czy AR ma coś z tym miastem wspólnego czy nie. Chodzi mi tylko o jakiekolwiek miejsce we Włoszech.
    A to że Mediolan przyszedł mi pierwszy do głowy, to prawdopodobnie dlatego, że Włosi jako naród są zakochani w modzie, a o Mediolanie mówi się jako "stolica mody"
    Właśnie- stolica mody i moim zdaniem jedno z piękniejszych miast na świecie- starczy spojrzec na ich katedre Duomo i galerie handlową obok. Wystarczy byc tam i od razu do głowy przychodzą Ci piękne kształty z których tworzy się samochód. Odkąd Alfa Romeo z Mediolanem nie ma nic wspólnego, a jak ma to z Turynem, albo z wygwizdowem koło Napoli to zaczynają wychodzic jakieś "Toyoty".
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert Zobacz post
    Mówisz, że tyle Mito jeździ już po ulicach. Masz na forum jakiegoś właściciela takiego autka?
    Służę uprzejmie swoją osobą, i witam wszystkich po raz pierwszy.
    Kupiłem to auto bo jednak różni się od konkurencji a przy tym wcale nie jest droższe. Mam na myśli wersję z fiatowskim starjetem 95 KM uwaloną do 78 KM. Jest to zrobione tak że powyżej 5 tys obrotów auto już nie wkręca się tak jak mogłoby (przymyka się elektroniczna przepustnica) ale do tego momentu oferuje bardzo przyzwoitą dynamikę identyczną z pierwowzorem. Odblokowanie tego w sofcie to tylko kwestia czasu choć wkręcam 5 tys raczej rzadko. Ktos powie kpina taki silnik w Alfie-może, ale sprawia że to auto może być interesujące nie tylko dla osób z zacięciem rajdowym.Można jeżdzić ładnie i nieco taniej.Wbrew pozorom wśród konkurencji (a własnie auta w tym segmencie szukałem)szału ni ma-przed zakupem trochę się naoglądałem i naczytałem cenników. Ibiza, Fiesta,Grande Punto C3, Corsa a nawet Fabia Sport WSP (Wielka Stylistyczna Pomyłka)wcale nie były w podobnej specyfikacji tańsze. Gdy zaczniemy dodawać klimę, ESP, radio, projekcyjne reflektory, 16'' koła, hamulce tarczowe z tyłu, 7 poduch, itp ( nie mówiąc o lampach diodowych, DNA bezramkowych szybach, 6 biegowej skrzyni) wychodzą podobne i wyższe ceny. Wiem że są zarzuty że to na płycie GP ale gdyby tak nie było byłoby dużo droższe i faktycznie dla wybranych a ani producentowi ani sympatykom marki chyba nie o to chodzi. W porównaniu z tymi którymi jechałem prowadzi się wspaniale nie wybijając zębów twardym zawieszeniem. Owszem przód auta jest dyskusyjny (nie tylko w naszym kraju) ale wiekszość jest zgodna że auto nie pozostaje niezauważone. Być może alfa ma jakiś zamysł w tym bo zwróćcie uwagę na to że teraz wiele aut "kipi agresją" poprzez wstawianie długich poziomych lamp ale powoli staje się to codziennością. Alfa była jedną z pierwszych, stylistyka Brery 159,156 nadal jest piękna ale może zaczyna się przejadać poprzez mutacje w innych autach.Okazuje się że klasyka,retro sa równie chętnie widziane (patrz sukces 500-tki) i być może AR pójdzie w tym kierunku(Mito troszkę jest retro).Na przykładzie zdjęć 149 na razie tego nie widzę ale trzeba poczekać i zobaczyć na żywo.Niech będzie pocieszna,pluszowa czy jak to tam ktoś nazywa byleby tylko nie była nijaka, taka sama jak cała fura aut na ulicach.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 17-07-2009 o 15:28

biedziak
    Gość

Domyślnie

no jak widac jeden sie znalazl na forum, a na ulicach widze ich coraz wiecej.

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Być może alfa ma jakiś zamysł w tym bo zwróćcie uwagę na to że teraz wiele aut "kipi agresją" poprzez wstawianie długich poziomych lamp ale powoli staje się to codziennością. Alfa była jedną z pierwszych, stylistyka Brery 159,156 nadal jest piękna ale może zaczyna się przejadać poprzez mutacje w innych autach.Okazuje się że klasyka,retro sa równie chętnie widziane (patrz sukces 500-tki) i być może AR pójdzie w tym kierunku(Mito troszkę jest retro).Na przykładzie zdjęć 149 na razie tego nie widzę ale trzeba poczekać i zobaczyć na żywo.Niech będzie pocieszna,pluszowa czy jak to tam ktoś nazywa byleby tylko nie była nijaka, taka sama jak cała fura aut na ulicach.
    cos w tym jest, zalozenie dobre tylko czemu mam wrazenie, ze poszli z tym na latwizne.