Nie, to nie to - stuki i przerywanie występują tylko w pewnym zakresie obrotów, na oko gdzieś między 2-3 rpm. I tylko przy dodawaniu gazu.
Nie, to nie to - stuki i przerywanie występują tylko w pewnym zakresie obrotów, na oko gdzieś między 2-3 rpm. I tylko przy dodawaniu gazu.
Ostatnio edytowane przez kubs ; 30-10-2017 o 12:00
aha. a moze znasz gdzie regeneruja skrzynie biegów?
Widzę, że jesteś z Wa-wy - niestety zupełnie się nie orientuję w tych rejonachSpytaj na forum regionalnym, ew. dołącz na fejanku do warszawskiej grupy AR, tam na pewno Ci pomogą
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ja dziś chciałem przekodować wtryskiwacze (co się nie udało w MES), ponieważ się nie zgadzają kody, a przed tym zrobiłem logi. Korekty szaleją, start jest od zimnego silnika, wyjazd na autostradę, ale że w mocnym deszczu to pełny gaz był tylko na krótko. Mniej więcej przed połową silnik był już rozgrzany. Jest źle?
[edit]
teraz zauważyłem, że jesteśmy w dziale 159 a logi są z GT, ale może to nie problem.
Powiedziałbym, że jest nie tylko źle ale i do du..y. Począwszy od wykonania logów aż po sens ich wykonywania przy niezakodowanych wtryskiwaczach.
- - - Updated - - -
Tak na marginesie:
Ludziska ręce opadająJak komuś się pisze "Zrób logi ciśnienia paliwa", to po jaką cholerę znajduje się tam doładowanie, pozycja EGR itp. Jeśli ktoś robi logi korekt wtrysków, to po jaki #@$ logowane jest doładowanie, kody wtrysków(!), masa powietrza itd. ? Chyba po to aby utrudnić lub praktycznie uniemożliwić analizę.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
No ja osobiście potem ładuję plik csv do MES-a, odznaczam co mnie nie interesuje w danym momencie i wykres pokazuje np same wtryski.
A w kwestii zakodowania to 3 razy próbowałem wpisywać nowe kody, po pierwszym jako że MES nie ma ( a przynajmniej nie widziałem) dodatkowo zrzuciłem klemy na pół godziny żeby zresetować ustawienia, co i tak nic nie dało - ciągle pokazuje stary układ zakodowania wtryskiwaczy. AlfaOBD z telefonu znowu zameldowała, że tylko ELM obsłuży, więc dziś spróbuję kabelek pod telefon podłączyć przez OTG. Chyba że jeszcze jakiś inny pewny sposób, który ja jako laik mógłbym wykorzystać.
temat nie ma tę stronę... Padl mi mechanizm różnicowy .... Ktos podpowie Warszawa okolice?
No i co z tego, że ty sobie odznaczasz, jak każdy z parametrów wydłuża czas odczytu i im więcej tym więcej danych, mówiąc obrazowo gubisz. To nie jest transmisja CAN ale szeregowa K-line
MES ma kodowanie wtryskiwaczy i kodowanie się robi kablem KKL (niebieski), bo ELM tego nie zrobi. Olej AlfaOBD. Weź MES-a i odpowiedni kabel. Jak już zakodujesz, to zrób porządne logi.
A telefon służy do dzwonienia, oraz jak sama nazwa wskazuje do robienia zdjęć![]()