Nikt do końca nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jaka ma być ilość. Kiedyś czytałem teorię że klima 3-strefowa ma mieć 550g, ja nie mam 3-stref a mam 550g.
Nikt do końca nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jaka ma być ilość. Kiedyś czytałem teorię że klima 3-strefowa ma mieć 550g, ja nie mam 3-stref a mam 550g.
Tez to słyszałem/czytałem, ale jednak są opinie że 3 strefy nie maja nic do pojemności układu.
Na to wychodzi. Tam gdzie ja robie klimę mają maszynę, wpisują model, pojemność silnika rok produkcji i wychodzi 550g
Ewidentnie wartości 460g i 550g są poprawne, tylko nie wiadomo od czego zależy ile trzeba nabić.
Najlepsze, że kiedyś pytałem w ASO Alfy to mi powiedzieli 500g![]()
U mnie zaczęło hałasować jak uszkodził się przewód i zaczęło spadać ciśnienie. Potem juz nabijanie 460 czy 550 juz nic nie dawało, zawsze hałasował zawór, pewnie szlak go trafił, teraz wymieniłem zawór i dobije z 460 na 550 i liczę na ciszę.
U Ciebie może być to samo, masz zawór uszkodzony albo uciekło Ci ciśnienie.
kurde a miałem błąd zaworu klimatyzatora. może faktycznie w tym tkwi problem. bład skasowany i na razie go nie ma
Wreszcie klima zrobione. Czynnik uciekał spod presostatu. Po wymianie chłodnicy, węża, zaworu rozprężnego i uszczelek wreszcie lodówka w aucie i cisza... Oby jak najdłużej![]()