Pytanie do Paazika. Jak długo to urządzenie funkcjonuje na zasilaniu bateryjnym?
Pytanie do Paazika. Jak długo to urządzenie funkcjonuje na zasilaniu bateryjnym?
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
no właśnie. Nie mogę się przemieszczać po folderach. przyciskam, kombinuję i cały czas ten sam folder otwarza mimo ze wyswietla CD1, 2 3 4 itd.
A potem niewiadomo czemu zmienia folder na inny bez mojej wiedzy. o co tu chodzi??dodam ze jest to uzywka. czy może to byc wina loudlinka czy brak mojej wiedzy o jego obsłudze?
No Szerszeń Ci napisał przecież. Najnowszy firmware działa tak, że jak wybierzesz CD1 to strzałkami zmieniasz foldery, a loudlink odtwarza po pierwszej piosence z każdego folderu. W ten sposób wybierasz sobie folder, który chcesz grać. Jak już wybierzesz, to wciskasz dowolny klawisz z zakresu CD2-CD5 i wtedy strzałkami możesz wybierać inne utwory z tego wybranego wcześniej folderu. Taki bajer, żeby nie ograniczać się do 5(6) folderów.
Jeśli chcesz, żeby to działało tak jak dawniej, w stylu zbliżonym do oryginalnej zmieniarki, to wgraj starszy firmware.
To jest najnowszy firmware:
http://loudlink.eu/webshop/index.php...roducts_id=105
A to jest starszy, z klasyczną obsługą folderów:
http://loudlink.eu/webshop/index.php...products_id=97
Ściągasz, wrzucasz bezpośrednio na karciochę SD do głównego folderu, wtykasz do loudlinka i przy pierwszym uruchomieniu powinien wgrać firmware.
Edit: A jeśli to nie o to chodzi i masz jakieś inne jazdy z loudlinkiem, to i tak zalecałbym po prostu wgranie najnowszego firmware'u...
Ostatnio edytowane przez yoozef ; 07-05-2011 o 13:45
Dziękuję Paazik. Pytałem, bowiem myślałem o różnorodnym wykorzystaniu sprzętu. Padła mi właśnie "mp-trójka". Teraz już wiem co kupię. Transmiter będzie służył w Alfie, na rowerze, na plaży. To mi w zupełności wystarczy. Na pewno nie wezmę Loudlinka za 430. Jakiś rozsądek trzeba zachować. I najważniejsze, zostanie co nieco na browara!!!
Dzięki wielkie koledzy!! wszystko działa ale bez waszej pomocy nie dałbym rady!
pozdrawiam!!
Koledzy – zadałem sobie wiele trudu żeby przeczytać 27 stron postów na temat jednej sprawy . I wyszło mi że chcecie zrobić ze 166 wątpliwej jakości szafę grającą z tanc budy w pięknym opakowaniu jakim niewątpliwie jest AR166
Tak się akurat składa że słucham muzy trochę dłużej od was - słuchanie np. Pink Floyd ,Deep Purple ,Led Zeppelin czy Vangelisa poprzez MP3 -bo zmieści się cała dyskografia jest wielkim nieporozumieniem . Kiedyś też myślałem że to wielka wygoda, ale zmieniłem zdanie i te wszystkie nowości już na mnie nie działają . Nie ma to jak dobrej jakości płyta . A z drugiej strony to zadam takie pytanie czy któryś z was siedzi w swojej Belli za jednym przejazdem tyle godzin żeby nie móc zmienić 6 płyt .Kiedyś trzeba się odkleić od kierownicyMimo mojego sceptycznego podejścia do MP3 nadal będę przeglądał ten temat .Chciałbym też usłyszeć opinie użytkowników na temat jakości i różnicy odtwarzanych nagrań
Pozdrawiam
Powiem tak. Niewątpliwie jest jakość pomiędzy mp3 a audio tylko pytanie czy dostrzegalna i kiedy. Może jakbym w tym samym aucie i tych samych warunkach odsłuchiwał i audio i mp3 to zauważyłbym różnicę. Oczywiście mp3 musi być w wysokim bitrate bo inaczej kaszana. Uważam że od 256kb nie usłyszysz różnicy.
Ale fakt to ma swój klimat. Ja nawet wożę ze sobą kilka kaset i lubię je wrzucić. Dlatego też nie zabijam się za loudlinkiem. Nie mam utwardzonego zawieszenia i omijam dziury więc zmieniarka też mi nie przeskakuje. Jednak gdyby loudlink był w przystępnej cenie chętnie bym się w niego zaopatrzył.
A tak na marginesie nagrywasz płyty czy tylko tłoczonych słuchasz?
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T