A propo gałki to dekilelek sam odnowisz.Drobny papier scierny potem pasta tempo.A gotową skórę kupisz na allegro za ok 15 zl.
A propo gałki to dekilelek sam odnowisz.Drobny papier scierny potem pasta tempo.A gotową skórę kupisz na allegro za ok 15 zl.
Odnów i przyklej![]()
Witajcie
Jestem właśnie na etapie wymiany kierownicy na multifunkcje, i mam następujące pytanie. Gdzie szukać końca kabli od sterowania które idą od navigacji?
Rozebrałem już dużo, wiele kabli porozpinałem jednak nie doszedłem do tego gdzie się kończą. Jakby była możliwość to "poszedł"bym po nich od początku ale tam jest strasznie mało miejsca :/
![]()
Wie ktoś może jakie dokładnie piny potrzebne są do kostki zwijaka (tej ze wzmocnionymi pinami od poduszek)?? Nie mam jak sprawdzić w aucie a chciałbym mieć wszystko gotowe zanim zdejmę kierownicę.
Ja stosowałem takie same piny jak reszta czyli wykorzystałem wiązki z kostkami z obudowy komputerowej (z front panela) które wpina się na płytę główną.
mam pytanie mi słabo działają guziki muszę mocno docisnąć idzie jakoś wymienić same te mikro guziki na tej płytce pod gumą ?? kupić je jakoś choćby w nowym elektroniku?
Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha
Trochę odkopię temat, ale potrzebuję waszej pomocy.
Dołożyłem dzisiaj w 147 FL kierownicę multifunkcyjną. Zwijak miałem kupiony od 3 lat, robił trochę ponad 4 obroty i na końcach miał opór, więc chyba okej. Myślę, że podłączyłem wszystko prawidłowo, bo zarówno sterowanie radiem jak i podświetlenie kierownicy działa. Zaskoczyło mnie co prawda, że naciskając na kierownicy przycisk SRC przeskakuje między radio/changer, ale po kolejnych kliknięciach pojawiają się też jakieś dziwnie stacje radiowe. Naciskając SRC na radiu tego nie ma. Ale nie to jest głównym problemem - nie odbijają mi kierunkowskazy i podczas obrotu czasami coś "szura". Taśmę ustawiłem po środku, jednak było to nieco utrudnione bo podczas zakładania na niego kierownicy uciekała w boki. Nie wiedziałem, czy ma to być ustawione idealnie na środku (bo bez wciśnięcia pierścienia na środku da się nim kręcić o kilka cm) ale udało mi się założyć kierownicę, gdy był względnie po 2 obrotach czyli okej. Nie ma żadnych błędów, klakson działa, mogę kręcić w każdą stronę do oporu. Co może być nie tak?
Co do samego podpięcia multifunkcji, to była mała wątpliwość, bo oryginalnie w radiu miałem w zielonej kostce wpięty jeden przewód. Zostawiłem go odpiętego, bo w nowej wiązce ten pin był połączony z innym w kostce nowego zwijaka (według schematu). Więc ten pin był już zajęty.
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._konrad53.html <--- zapraszam
Również odkopię temat. Czy komuś udało się wymienić kierownicę? Słyszałem że trzeba zdejmować całą deskę rozdzielczą. Czy ktoś ma jakiś poradnik, etc? (wiele zdjęć na tym forum nie jest już dostępnych), albo może ktoś podjąłby się tej wymiany? Pozdrawiam