Tego nie porównuje sie do dolewania 2T.
To jest dodatek podnoszący liczbę cetanową paliwa, czyli tak, jak byś zalewał paliwo Premium, tyle, ze możesz sobie dozować jego jakość.
Ja dolewam na okrągło, i jak czasem zapomnę to odczuwalna jest znacznie różnica w reakcji na gaz i jakby mułowatość auta.
Mam kilka osób, które zalewają to do swoich diesli i mówią ,że spada spalanie, może minimalnie, ale ja osobiście daję mocno w palnik, a preparat poprawia osiągi, i to jest fakt.
Można zalać nawet podstawowa dawkę x 3, wtedy zmniejsza się dymienie przy mocnym bucie.
Olej 2T dolewam w celu lepszego smarowania układu paliwowego. On poza smarowaniem nic nie poprawia.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Pablo. można sobie ten eco max zmieszać z olejem 2t? Bo lanie osobno z dwóch butelek na stacji do baku staje się dość upierdliwe.
Ja już parę tys. km zrobiłem na tym dodatku i w sumie żebym wiedział jak to jest bez to musiałbym nie zalać go. Profilaktycznie będę zalewał,
drogi nie jest.
ja myślałem że ten Ecomax diesel też smaruje ukł. paliwowy. Przynajmniej tak jest w opisie
Tak sprawdzałem przy większym procencie mniej kopci, ostatnio nie lałem Millersa tylko STIHLa na smarowanie i niezła chmura, teraz wrócę do Millersa i nawalę DieselGolda, bo podobno to paliwo robi rakietę z samochodu. Chociaż tak naprawdę moja znajomość paliw mówi mi że działa na głowę, ale może jestem w błędzie
![]()
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 07-07-2013 o 20:19