Wyjasniam na czym polega "dodatkowy ogrzewacz" - fabryczny bo wiekszośc mysli że jest wpięty w układ chłodzenia/ogrzewania
Wyjasniam na czym polega "dodatkowy ogrzewacz" - fabryczny bo wiekszośc mysli że jest wpięty w układ chłodzenia/ogrzewania
KuASY, kupiłeś BEHR'a?
Jeszcze raz ponawiam pytanie: czy do 1.9 i 2.4 są takie same termostaty czy czymś się różnią?
ja mam Wahlera kupiony w autosklep24.pl rok temu-11 tys przejechane i dziala dobrze.
czyli niekoniecznie tylko Wahler musi byc awaryjny.
Jak zobaczyłem znowu opadający wskaźnik to dostałem szału :/
Taka pierdoła a potrafi wkurzyć i zniechęcić do auta...
Czekam nadal aż sprzedawca odpisze, co dalej z tym fantem.
Dostałem info ze mogę odesłać termostat i złoża reklamację u Fiata.
Napisali również że termostat otwiera duży obieg przy 88*C.
Tylko problem jest że wskaźnik spada grubo poniżej 90*C.
Ostatnio edytowane przez KuASY ; 26-11-2012 o 10:33
Miałem problem z nie trzymaniem odpowiedniej temp przez silnik jak większość właścicieli alf. Dodatkowo kilka razy na zimnym silniku przy odpalaniu pojawił się błąd na wyświetlaczu - za wysoka temperatura płynu chłodzącego - oraz wskazówka od temp ustawia się na 130 stopniach. Wyciągam kluczyk, wkładam i wszystko wraca do normy. Wymieniłem termostat ale błąd pojawił się znowu..
Czy ktoś się orientuje czy czujnik temperatury wody znajduję się poza termostatem ? Są takie na allegro http://allegro.pl/czujnik-temperatur...816786067.html
Takie skoki do 130 stopni to najprawdopodobniej słaby aku.
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson