Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał matei001 Zobacz post
    Witam,

mam pytanie odnośnie emblematów na tyle auta, bo nie mogę znaleźć w calym wątku jednoznacznej odpowiedzi. Powiem o co mi chodzi na poniższych przykładach:
    1.) http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...079474152.html - 1,9 120KM wszystkie 3 emblematy czyli 159 + 1,9 + JTDM
    2.) http://moto.allegro.pl/czarne-romeo-...078205380.html - 1,9 120KM tylko 2 emblematy 159 + 1,9

jak powinno być faktycznie ? bardzo dużo widzę na ogłoszeniach 159 bez emblematu JTDM.

Pozdrawiam
    Mateusz

Nie można jednoznacznie określić jak powinno być, bo jest to dowolny wybór kupującego w salonie!

Każdy samochód nie tylko Alfa może mieć kompletne oznaczenie lub jego całkowity brak.

Często w krajach zachodnich kupujący całkowicie rezygnują z oznaczenia, sam kupując kiedyś w Niemczech Audi A6, nie miało takich oznaczeń. Historia na 100% bezwypadkowa. Na pytanie znajomego Niemca dlaczego większość samochodów nie ma oznaczeń, odpowiedział
    - a po co, żeby kurz miał sie gdzie zbierać?

W Polsce oczywiście snują się teorie, że może to być oznaką naprawy blacharskiej co oczywiście jest złudne, bo po naprawie nie byłoby problemu nakleić takich oznaczeń.
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 07-03-2013 o 18:22
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no tak karmal ale czasami ktos dokleja emblematy na odwrot/nie w tym miejscu co trzeba itp.Nie mowie, ze kazde auto trzeba dyskwalifikowac z tego powodu ale na to tez bym zwracal uwage.W tych 2 linkach sedan moim zdaniem ma emblematy w odpowiednim miejscu, a SW za wysoko.Najdziwniej wygladaja auta z oznaczeniem 1.9 i brak 159 i JTDm - wtedy najbardziej prawdopodobne ze bylo cos sturane przy zderzaku.

Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    no tak karmal ale czasami ktos dokleja emblematy na odwrot/nie w tym miejscu co trzeba itp.Nie mowie, ze kazde auto trzeba dyskwalifikowac z tego powodu ale na to tez bym zwracal uwage.W tych 2 linkach sedan moim zdaniem ma emblematy w odpowiednim miejscu, a SW za wysoko.Najdziwniej wygladaja auta z oznaczeniem 1.9 i brak 159 i JTDm - wtedy najbardziej prawdopodobne ze bylo cos sturane przy zderzaku.

Co do odwrotnie naklejonych emblematów to najczęściej spotykam w Audi A4, gdzie często widzę jak 4 obrócona jest o 90 stopni,
    gdyż jest mniejsza oryginalnie od "A" i to powoduje że ludzie przyklejają tak aby wysokość obydwu znaków była taka sama

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

tak boli mnie.Napisalem mu zeby sobie kupil.Zgas pochodnie bo Ci grzywka splonie
    wolę być łysy niż czarny..

mam pytanie odnośnie emblematów na tyle auta, bo nie mogę znaleźć w calym wątku jednoznacznej odpowiedzi
    matei001, nastaw się na to, że jak emblematów brak lub jest tylko silnik to na 90% zderzak był lakierowany..
    czy to dyskwalifikuje auto przed oględzinami? to już Ty musisz sobie odpowiedzieć..

no chyba, że masz 35 tys na 2006 rok.. to wtedy nie musisz sprawdzać - na pewno igła!

Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał Adolvo Zobacz post

matei001, nastaw się na to, że jak emblematów brak lub jest tylko silnik to na 90% zderzak był lakierowany..

no chyba, że masz 35 tys na 2006 rok.. to wtedy nie musisz sprawdzać - na pewno igła!
    Zarówno pierwsza jak i druga teoria mocno naciągana

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Adolvo Zobacz post
    wolę być łysy niż czarny...
    a ja wole byc czarny niz lysy

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Ale czy to, że auto miało wymieniany tylni zderzak od razu je dyskwalifikuje ??
    Raczej powinno wzmóc czujność - nic więcej.

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kriswin Zobacz post
    Co do odwrotnie naklejonych emblematów to najczęściej spotykam w Audi A4, gdzie często widzę jak 4 obrócona jest o 90 stopni,
    gdyż jest mniejsza oryginalnie od "A" i to powoduje że ludzie przyklejają tak aby wysokość obydwu znaków była taka sama
    ale ja mowie o naklejeniu 159 w miejsce JTDm i JTDm w miejscu 159(widziaelem juz conajmniej 2 takie na allegro).Pozatym czesto mozna zuwazyc auta z naklejonymi 159 i JTDm o wiele wyzej niz 1.9 (prawie pod lampami) albo bardziej rozjechane w kierunku blotnikow oba te oznaczenia.Roznie moze byc.Czasami moze sobie ktos zle dokleic oznaczenia na bezwypadkowym aucie na ktorym nie bylo oznaczen od nowosci albo auto moze miec dzwona w dupala itp itd

- - - Updated - - -

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Ale czy to, że auto miało wymieniany tylni zderzak od razu je dyskwalifikuje ??
    Raczej powinno wzmóc czujność - nic więcej.
    alez oczywiscie ze tak.Ja wcale nie napisalem o dyskwalifikacji takiego auta chociaz ja sam przywiazywalem duza wage do tego aby bylo idealnie z oznaczeniami.

Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

alez oczywiscie ze tak.Ja wcale nie napisalem o dyskwalifikacji takiego auta chociaz ja sam przywiazywalem duza wage do tego aby bylo idealnie z oznaczeniami.
    Jeśli juz są to oczywiście zgadzam się, jeśli nie ma to trudno wywnioskować. Generalnie odpowiadając na pytanie kolegi "jak powinno być" czy powinny byc wszystkie, czy mogą być tylko niektóre, lub w ogóle nie powinno byc -nie mozna jednoznacznie odpowiedzieć. Chyba najmniej możliwym to faktycznie byłoby chyba tylko oznaczenie pojemności na klapie bagażnika, lub tylko rodzaj silnika

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

ale ja mowie o naklejeniu 159 w miejsce JTDm i JTDm w miejscu 159(widziaelem juz conajmniej 2 takie na allegro).Pozatym czesto mozna zuwazyc auta z naklejonymi 159 i JTDm o wiele wyzej niz 1.9 (prawie pod lampami) albo bardziej rozjechane w kierunku blotnikow oba te oznaczenia.Roznie moze byc.Czasami moze sobie ktos zle dokleic oznaczenia na bezwypadkowym aucie na ktorym nie bylo oznaczen od nowosci albo auto moze miec dzwona w dupala itp itd

- - - Updated - - -

Ja tam nie mam w ogóle i żyje i nie mam zamiaru doklejac a auto w duala bite nie było więc no problem
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html