Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

[QUOTE=Czarny_28;1126484]Misiek to co uwazasz ze powinienem stracic 15 tys po poltorej roku i bedzie gitara??To co mi Tomek zrobil to mi zrobil i to jest tylko i wylacznie moja i jego sprawa,a kogos nie powinno to obchodzic czy mialem to za free zrobione czy wlozylem w to dodatkowe pieniadze.Auto mam zadbane.Napewno w o wiele lepszym stanie jak wiekszosc tych na allegro u handlarzy

- - - Updated - - -
    Nie zrozumiales mnie,i wyczuwam juz zlosc,chodzi mi oto ze te auta na allegro wymagaja nakladow finansowych,to jest pewne,ale jesli wlozymy w nie troche kaski to prawie niczym nie beda odbiegaly od np Twojej,

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

to niech ktos wklada troche kaski ale moze sie okazac ze pozniej bedzie trzeba jeszcze troche.Przy mojej byc moze tez bedzie trzeba ale sorry nie oddam swojej za bezcen bo na allegro stoja taniej.Pozatym auta 6-7 letnie juz tak nie traca na wartosci jak w pierwszych latach,a handlarze zawsze wystawiaja o wiele taniej i wszyscy uwazaja ze musza sie dostosowac do cen na rynku ktore dyktuja handlarze.P.S.Zadnej zlosci nie mam do Ciebie

Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

A tak w nawiasie,podam przyklad
    156 kolegi Ry,,, za 17500 to duzo?ja uwazam ze cena bardzo niska jak za takie auto,a gdyby wstawil na alegro pod innym nickiem to wielu by to auto olalo bo za tanie wiec pewnie nic nie warte

- - - Updated - - -

ok szanuje twoje przywiaznie do auta,fajnie ,ze jestes zadowolony,a jak Ty jestes to i japozdr

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał piotrekkr Zobacz post
    Ja sądzę, że warto oglądać. A, że niektórzy forumowicze twierdzą że za tyle to najwyżej 1.9 z 2006 roku, nic nie poradzisz.
    Zgadzam się w stu procentach. Fakt faktem Q4 z takim przebiegiem i w tym roczniku za tą cenę wydają się mocno podejrzane, nie można jednak przez ten pryzmat skreślać oferty na dzień dobry. Powinno to jedynie skłaniać do wyjątkowej ostrożności przy oględzinach i zastosowania jak największej liczby środków ostrożności.

Komisu nie znam więc nic nie mogę powiedzieć. Po zdjęciach sam samochód wygląda jak najbardziej OK.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    A tak w nawiasie,podam przyklad
    156 kolegi Ry,,, za 17500 to duzo?ja uwazam ze cena bardzo niska jak za takie auto,a gdyby wstawil na alegro pod innym nickiem to wielu by to auto olalo bo za tanie wiec pewnie nic nie warte

- - - Updated - - -

ok szanuje twoje przywiaznie do auta,fajnie ,ze jestes zadowolony,a jak Ty jestes to i japozdr
    moj forumowy kolega probuje sprzedac 156 SW Blue Daytona od jakiegos roku i tez troche ciezko.Teraz wymienil sprzeglo i dwumase i zszedl troche z cena na ok.15 tys za 2001 r. 2.4 JTD

Mieszka w
    Jarocin
    Auto

Domyślnie

No wlasnie,i teraz sa dwie opcje,
    bujac sie nadal
    sprzedac taniej i spelnic np kolejne marzenie czyli np 159

??

- - - Updated - - -

W moim przypadku wybralem druga opcjeponad rok temu

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ja swoje marzenie osignalem i nie mam zamiaru narazie sie go pozbywac.Mam nadzieje ze nie bede musial

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    moj forumowy kolega probuje sprzedac 156 SW Blue Daytona od jakiegos roku i tez troche ciezko.Teraz wymienil sprzeglo i dwumase i zszedl troche z cena na ok.15 tys za 2001 r. 2.4 JTD
    Że tak się wtronce: 2001 i 15 tys,cóż moża ja się nie znam,może ta daytona jest mega doinwestowna,ale cena nieco zaporowa moim zdaniem.

Mając pewne auto,nie ma co mieć cisnienia na jego sprzedaz,chyba ,że sytuacja życiowa,bo inaczej mozna naprawdę komuś zrobić prezent.No chyba ,że czeka już drugie auto

PS.Dzięki misiek za dobre słowo.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 08-03-2013 o 07:59

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał Dabro86 Zobacz post
    Witam, Panie i Panowie piszę z zapytaniem czy ktokolwiek zna / widział / jeździł tym egzemplarzem

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C28117626.html

Kolega napalił się na nią ze względu na silnik , kolor a ja mam mu towarzyszyć ewentualnie ją obejrzeć.

Proszę o ocenę tego egzemplarza bo cena wydaje się atrakcyjna.

Pozdrawiam
    Jak dla mnie warto to autko obejrzeć, primo- na zdjęciach wygląda OK, secundo- jest krajowa, łatwiej sprawdzić historię. Jeżeli się spodoba, nic jej w przedbiegach nie skreśli, to warto by do ASO się wybrać i sprawdzić czy jest w dobrym stanie. Jest jedno zdjęcie książki serwisowej, a w niej wklepany przegląd u Twardowskiego- bardzo polecany na forum warsztat- można by było do nich przedzwonić, może ją pamiętają, może coś na jej temat wiedzą więcej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dabro86
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Seat Alhambra 1.8t + Seat Alhambra 1.9 TDI 110KM + Honda Varadero 1000

Domyślnie

Dzięki C5tourer za konkretty, mam jeszcze pytanie do kogoś kto miał styczność z napędem Q4 czy coś komuś się wtakim napędzie wysypało i jakie to były koszta w naprawie?