Jeśli masz taki przewód:
To czerwony prawy, żółty lewy, ekrany łączysz ze sobą i to jest masa. Z drugiej strony wtyk mały jack identycznie:
![]()
Aux zamontowany tylko jest problem. Lewa strona gra głośno a prawej prawie nie slychac. Zlutowane jest ładnie, kable o aux dobre o co może chodzić?
A inne źródła dźwięku są ok? Jeżeli tak to są złe luty. Na jednym albo drugim końcu.
Tak jak najbardziej. Czyli muszę jeszcze raz ics ściągać i zobaczyć. No to jutro Będę sprawdzał chociaż wszystko zrobiłem według instrukcji a kable przylutowalem tak jak na twoim zdjęciu Marek.
Bierz multimetr i do dzieła. Sprawdź czy na każdej żyle kabla jest przepust i czy nie ma nigdzie zwarcia. Odnośnie samego montażu to dam wszystkim zainteresowanym jeszcze jedną wskazówkę. Nie warto lutować długiego kabla zakończonego mini jackiem bezpośrednio do ICS-a. Kabel ma tendencje do przełamywania się a lutowanie bezpośrednio w samochodzie nie jest dobrym wyjściem. Lepiej wlutować do ICS-a kabel długości 30-40 cm i zakończyć go gniazdem mini jack. W ten sposób łatwiej będzie wymienić kabel do którego wpinamy telefon/nawigację/mp3 w przypadku przełamania.
Właśnie o tym miałem napisać, warto wlutować kabelek z gniazdem, bo tak po prostu przylutowane kabelki, bezpośredniego przewodu, to ryzyko, może się zdarzyć, że ktoś pociągnie przewód i wyrwie się on z ICS-a, a tak to z gniazda, więc dość łatwo można go wpiąć z powrotem.
Najlepiej byłoby umiejscowić to gniazdko, tak by trzymało się na stałe, w miarę na zewnątrz wejścia na kasetę, wtedy można łatwo wymieniać kabelek jacka![]()
Macie rację panowie nie pomyślałem ale nie chce mi się jeszcze raz tego robić. Ale chyba dzisiaj znalazłem przyczynę. Mianowicie zdjąłem końcówkę auxa i dostałem się do kabli i jak nimi poruszę to raz lepiej gra lewa strona a raz prawa. Jutro pożyczę lutownicę, dam dłuższy kabel bo mam przy schowku koło ręcznego poprowadzone i metr jest na styk i przelutuję jeszcze raz kable mam nadzieję, że pomoże jak nie to trzeba ics ściągać. Na szczęście za którymś razem to pięć minut i po sprawie.
Witam Panow
A wiec do rzeczy wszystko zrobione jak w opisie ale pojawil sie problem i cos jest nie tak..
podlaczam swoj tel (Galaxy S IV) z wlaczona muza i tel nawet nie przechodzi do grania przez jack'a nadal gra przzez glosniczek w tel. Wylacze muze w tel wpinam jack trzaska buczy charczy..
Wylacze ICA 'a podpinam tel telefon przechodzi na granie przez jacka wlaczam ICSA i leci muza z tel. zapalzuje piosenke i slysze te same zaklucenia co wczesniej.. dokladnie to samo sie dzieje z tel zony nowy sony jakis tam..
Natomist jesli podepne zwykly stary przenosny mp3 gra idealnie zero zaklucen i wszystko jak powinno..
przyznam ze zbaranialem i nie mam pojecia o co chodzi..
Może wina jest w jack-u. Nowe telefony mają jack z większą ilością tych przetłoczeń na wtyku, a stare mniej. Dlatego słuchawki nie działają do każdego fona.
I tez tak pomyslalem ale jak podlacze zwykle sluchawki 3 pinowe do tel to jest ok... ;(