Bez przesady coli 476 az tak mocno nie łapie kurzu...
Dużo gorzej jest z PB Natty's Blue :/
Bez przesady coli 476 az tak mocno nie łapie kurzu...
Dużo gorzej jest z PB Natty's Blue :/
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Pamiętaj żeby dobra inspekcję zrobić
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Spoko spoko, wiem mniej-więcej co i jak.
Natomiast przejście na łagodniejszą kombinację nie ma za bardzo sensu jeśli cięcie nie zostało skończone.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
według mnie ma to sens. Pasty lekkościerne też usuwają zarysowania, nie trzeba wszystkiego jechać najgrubszym kalibrem. Pamiętaj ze lakier ma określoną grubość, musisz zostawić go jeszcze troche na wykończenie oraz na dalsze użytkowanie. No chyba że robić na 100% ale to przy częstym użytkowaniu auta, badz pakowaniu pod chmurką jest bez sensu.
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Dokładnie tak jak Krusz pisze tniemy do póki nie usuniemy wszystkich głębokich rys, jeżeli nie jesteśmy zadowolenie z wyniku nie schodzimy niżej bo to bez sensu. Tutaj dosyć ciekawy test past menzerna wykonany przez ekipę z Detailer.pl http://www.detailer.pl/blog/2011/04/menzerna-test/
Testowałem osobiście tnąca gąbka biała + fg500 i na to FS4000 + gąbka żółta wykańczająca, efekt jak na taką ilość pracy bardzo ale to bardzo zadowalający oczywiście zero hologramów.
Pasty lekkościerne usuną Ci rysy płytkie, głównie służą do wyprowadzenia tego co zostawiło po sobie futro.
Kombinacja tnąca jest po to żeby wyciąć lakier do rządanego poziomu. Powłoka bezbarwna na takiej powierzchni ma z 40 mikronów conajmniej. Hardcorowa polerka wycina ze 3-4, więc aż tak bym się tym nie przejmował biorąc pod uwagę fakt, że jest to pierwsza polerka tego auta, a lakier był ostro zmasakrowany. Teraz czeka nas decyzja co robimy dalej z tym lakierem, plan był, żeby zrobić polerke 100% - dla zabawy/nauki ale coraz bardziej wydaje się to być mało sensowne.
Nasza kombinacja jak narazie to FG500+Futro/IP2000+Pomarańczowy pad flexi/FF3000+czarny pad waflowy.
Futrem się pracuje dużo przyjemniej niż białą gąbką - podobnie do czarnego pada waflowego, jest bardzo miękkie. A i dużo szybciej wycina rysy.
Byłem w Lidlu na zakupach a że NB się kończy postanowiłem zakupić W5 Tyre Care i nie powiem fajnie wygląda , na początku po nałożeniu fajna mokra oponka , a po jakimś czasie robi się satyna , nie jest to NB ale nawet daje rade , kupiłem to wykorzystam , jedyny minus to ta pianka ;/ tak nie lubie tego nakładać , NB nakładałem pędzelkiem a to gąbeczką trzeba szorować tą piankę
50/50
Cała oponka
Pucowałem troszkę autko bo w nd rodzice wyjeżdżają i z zewnątrz przejechałem QD SG po Lidlem , ludzie się na mnie patrzyli i jak nakładałem W5 na opony podjechal do mnie koleś Kia i zapytał się co ja tam psikałem bo auto tak pięknie się świeci![]()
Ostatnio edytowane przez Damian156JTD ; 28-06-2013 o 19:57