tak właśnie zdjełem boczek żeby nie szukać w wiązce niepotrzebnie i ściągałem panel z drzwi kierowcy. I nie jestem jakimś elektrykiem żeby być wszechwiedzący w tym temacie.
Po prostu opisuje swój sposób w który to podłączyłem
tak właśnie zdjełem boczek żeby nie szukać w wiązce niepotrzebnie i ściągałem panel z drzwi kierowcy. I nie jestem jakimś elektrykiem żeby być wszechwiedzący w tym temacie.
Po prostu opisuje swój sposób w który to podłączyłem
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Tak sie składa, że taki czujnik jest właśnie w 145.
http://leoncars.ehost.pl/24.02.2009/...0_4x25zl/1.jpg
147 powodów do zadowolenia
I Ty takie masz?Ja takich nie widziałem i nie miałem ani przy 145 ani przy 146 ani też przy 156 i 155.Taki czujnik zadziała jak mocniej przymkniesz drzwi,te w zamku jak zamek zaskoczy i zamknie drzwi dopiero.Wtedy tylko panel sygnalizujący niedomknięcie drzwi ma sens.W schemacie 145/6 także nie ma nic takiego.Są tylko czujniki w zamkach.
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 14-09-2013 o 14:36
Nie mam bo auto sprzedałem. Miałem
Auto bez drzwi, (zdjęte do lakierowania) po wcisnięciu tego pierdzielniczka w drzwiach ( właściwie we wnęce pod ogranicznikiem) gasły w środku lampy i czujnik na panelu środkowym.
Rozwiązanie w 100% fabryczne, gdyż ten czujnik kupowałem w ASO gdy ten od strony kierowcy przestał współpracować.
No nie tylko moja tak miała - patrząc po ilości takich czujników na allegro czy innych szrotach.
Tak samo w ASO w 2010 roku były na pewno dostępne.
W tej chwili nie podam Ci kolorów bo nie pamiętam.Ale łatwo sobie poszukasz.Wystarczy jak masz probówkę.Sterowanie centralnego jest masą,musisz podłączyć kabel probówki do masy(dobrej i pewnej)i dotykasz probówką albo odizolowanego przewodu albo poszukaj kostki.Jak dotkniesz przewodu od zamykania lub otwierania zadziała zamek.Teraz tylko z tych dwóch ustalisz próbując jak wcześniej który jest otwieranie który zamykanie.