Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Alfa GT 3.2 - Porada pry zakupie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    wystarczy, że uszko przy łożysku się połamało i już nie ma jak wysprzęglik pracować. Niestety przerobione już kilka razy przy tej skrzyni.
    Rekacja będzie przy szperze, nie przy klasycznym układzie różnicowym.
    Ale jeśli wysprzęglik nie pracuje to sprzęgło jest zblokowane! Tutaj kolega wyraźnie pisał, że nie ma biegów i jest luz więc nie tędy droga. Nie ma możliwości, żeby przy jednej wypiętej osi nie było reakcji. Poza tym musiały by być całkiem wyjęte, żeby nic nie było słychać podczas próby ruszenia. Inna sprawa, że co to by był za przypadek z osiami wypiętymi...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał arquadiusy Zobacz post
    pod spód zaglądałem , zadnej dziury nie ma , skrzynia nie sciagana , ale koło bylo sciagane bo bylo tylko na 2 srobach reszta w bagazniku , patrzyli tylko na to powierzchownie i machneli reka . Z tym rozrusznikem to racja nie pomyślałem .
    Dziury nie widać jeśli mechanizm rozwalił obudowę bo to chodzi o ścianę wewnętrzną skrzyni. Można ją zobaczyć dopiero po jej zdjęciu.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał omen Zobacz post

Ewentualnie możesz próbować wystartować samochodem z rozrusznika na biegu. Jak pojedzie to dyferencjał i przeniesienie całe a problem z sprzęgłem. Jak nie pojedzie to przeniesienie do kontroli.
    To nic nie da bo przecież on nie ma biegów. Sprzęgło działa bo słychać różnicę po wysprzęgleniu. W pierwszym poście jest to napisane i dlatego tym bardziej stawiam na różnicowy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał arquadiusy Zobacz post
    W aucie jest taka sprawa iz biegi normalnie wchodza , nic nie zgrzyta lecz , po puszczeniu sprzegła nic sie nie dzieje , auto nie rusza , na zadnym biegu , gdy wciskam sprzegło , dobiegaja ciche zgrzytania z okolic skrzyni , ( moze sprzegło sie rozsypało ) . Mam filmiki z pracy silnika , wrzuce za jakas chwile to sie z wami podziele
    dokładnie tak samo miałem w GT JTD jak pękło ucho od łożyska oporowego.
    Belfer ja wypnie Ci się ośka z przegubu to opiera się na gumie i nic nie usłyszysz. Samochód tak samo nie ruszy ani do do przodu ani do tyłu ani w bok

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

wystarczy spuscic olej i zobaczyc jakie resiferzac tajle wypłyna z olejem, jak zeby to przekładnia głowna, jak grube czesci to prawdopodobnie mech róznicowy

wbicie biegu i krecenie roz. to jakiś żart??
    przeciez jak silnik pracuje i nie rusza z miejsca to i na rozruszniku nie pojedzie

o reszcie sie nie wypowiadam, nie znam sie...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 1.9 JTD 136 KM

Domyślnie

Także obstawiam docisk albo łożysko.
    Nic innego by nie mogło raczej wydawać takiego dźwięku.

Użytkownik Rowerzysta Avatar gifwwl
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto
    146 2.0 TB Junior była, teraz jedyne słuszne AR GT

Domyślnie

Ja Ci dam rade przy kupnie 3,2, to nie opel 2.0 tu części są drogie i często opierają się o serwis, a widzę że znalazłeś chyba najtańsze GT z v6. Jeśli nie chcesz wstawić jej do serwisu na długo albo nie masz worka pieniędzy to zostaw to marzenie na później ;]
    Ostatnio edytowane przez gifwwl ; 24-09-2013 o 23:39
    Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/