Czujnik polozenia walu korbowego mi padl i wywalil blad a czujnik polozenia walka rozrzadu jeszcze nie wiec nie wiem jakie sa objawy jego uszkodzenia
Sorry za niesprecyzowanie![]()
Ostatnio edytowane przez kosik17 ; 27-09-2013 o 09:41
Witam.
Mam podobny problem silnik gaśnie podczas jazdy i nie da się uruchomić. Po kilku minutach zapala i można dalej jechać. Kupiłem kabel ELM 327 na USB i ściągnąłem FES ale nie mogę tego podłączyć. Komputer nie łączy się z ELM 327.
Czy moją ALFĘ da się zdiagnozować tym kablem. (AR 156 SW 1,9JTD 115KM 2002 rok). Kolego mirek629 jakiego kabla używasz? Może też na początku miałeś problemy z podłączeniem?
Niebieski z przełacznikem używam . Podłączasz pod złącze musi sie czerwona lampa . Pod kompa i zapłon
- - - Updated - - -
A zmieniałes w stawieniach FES port kabla na ELM
Zmieniałem ale jest tylko do wyboru wersja ELM 1.3b+ a ja mam kabelek z czarną wtyczką bez przełącznika ale z nowszym softem1.4B może dlatego się nie chce połączyć.
Jak podłącze ELM 327 do samochodu to zapalą się po kolei wszystkie lampki jakby testował połączenie a potem świeci się tylko czerwona , po podłączeniu lapka włączeniu zapłonu i odpaleniu FES-a w ustawieniach naciskam TEST i cały czas mi wyświetla że upłynął czas połączenia.
Mam taki jak na zdjęciu. Próbowałem na dwóch laptopach i zawsze taki sam błąd wyskakuje.
Masz jeszcze jakieś pomysły?
jaki test wciśnij połacz bodajże skrót to F10 F11