u mnie też się trzyma na jedną, a pali średnio 6,5l.
u mnie też się trzyma na jedną, a pali średnio 6,5l.
tego ci niepowiem bo nawet u siebie tego nie sprawdzałem ale umnie chyba sa wszystkie sruby kilkanascie razy ogladałem wszystko dookoła i zadnej szczeliny nie zauwazyłęm.
Moja 110km ostatnio w mieście łyknęła 8,2l/100km na wyłączonej klimie i krótkich odcinkach do pracy 7km w jedną stronę. Czy to aby nie za dużo? Mam kabel ELM327, podepnę się bez problemu do kompa? Jakim programem za pomocą ELM'a FES MES czy AlfaDiag?
W trasie pali mi ok 6 litrów nie przekraczając 120km/h wyprzedzając wszystko co się da
Ostatnio edytowane przez maciaba ; 17-10-2013 o 20:14
ciężko żeby paliła mniej...;p
Pytanie czy rozmawiamy o faktycznym spalaniu pod korkiem, czy chwilowym odczycie z komputera do pochwalenia się sąsiadowi. Jak to pierwsze, to pali tak "akurat", moja 2,4 w cyklu mieszanym (wyjazd z miasta i 25km trasą szybkiego ruchu do pracy) optymistycznie przy lekkiej nodze wyciąga 7.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Dobra a możecie już się nie bić o to ile która spala?
Już dawno wiemy, że koledze pali znacznie ZA DUŻO i teraz trzeba znaleźć powód i podać mu kilka przykładów gdzie może szukać, a nie się wymieniać, która to ile nie pali bo to już tutaj nic nie da...
Moje propozycję:
- Jak nie dobija Ci w ogóle do 90 to może jeździsz ciągle nie dogrzany (Z tym, że mówimy o temp odczytu z KOMPA, bo kabinowy gówno prawdę Ci powie, on rzadko dobija do 90)
- przepływka wywala jakiś błąd na kompie? Trzeba by sprawdzić jej parametry robiąc test na drodze przy podłączonym kompie
- skoro nie kopci (chyba, że Ci się wydaje) to raczej lejące wtryski odpadają, no ale test przelewowy wtrysków nie zaszkodzi zrobić
Oczywiście nie będę pisał tu o tym, czy masz dobre ciśnienie w oponach itd bo... bez jaj![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Jak masz szczelinę w obudowie to łapie Tobie lewe powietrze i komp głupieje. Zrób to, potem sprawdź czy będzie poprawa.