Dzięki![]()
Ustawiłem zewnętrzny obieg powietrza i zero zaparowanych szyb 8)
Pzdr
Dzięki![]()
Ustawiłem zewnętrzny obieg powietrza i zero zaparowanych szyb 8)
Pzdr
Koledzy,a macie jakas rade na srednio cieple powietrze,a nawet zimne bym powiedzial. Zaznaczam,ze termostat jest ok,a mi w aucie delikatnie mowiac pizdzi ;/
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Dzisiaj jadac moja Alfa zauwazylem prawidlowosc taka,ze jak zamkne obieg powietrza to wtedy grzeje lepiej. Nie wiem moze to oczywiste ogolnie bylo aczkolwiek tego nie wiedzialem. Moze to i rada dla innych uzytkownikow 145. Tyle,ze szyby bardziej paruja ale wtedy nawiew na szybe i chociaz cieplo leci ;p
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Bo wtedy grzejesz już zagrzane powietrze, a nie to z zewnątrz. 8)Napisał Parzi
No i dzieki Rigobert'owi wszystko jasne![]()
Witam. Mi jak wielu innym użytkownikom 145 parują szyby. Niestety nie mam klimy dlatego tez jestem zmuszony kożystać z max nawiewu 4 a i to nie daje pełnej satysfakcji za to buczy jak cholera. Wczoraj zajżałem w okolice nawiewu na nogi okazało się, że cieknie mi lekko z nagrzewnicy. Widac było lekkie zawilgocenie, ale ciurkiem nie leciało. Od wiosny ubyło mi ze zbiorniczka około 100 ml. Czy kwalifikuje ja to juz do wymiany czy moze dolac czegos w stylu uszczelniacza do chlodnic i jeszcze poczekac? Czy taka nieszczelnosc moze miec az taki wplyw na parowanie szyb? PS jeszcze jedno pytani gdyby miało dojść do ewentualnej wymiany to czy potrzeba zdemontować deskę rozdzielczą czy "od spodu" da radę ją wymienić?
Ostatnio edytowane przez aqaz ; 08-11-2010 o 17:02
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
Da się tylko trzeba być pewnym na 100% że to to ---->
http://allegro.pl/zawor-nagrzewnicy-...297764048.html
Ale nagimnastykować się przy tym nieźle trzeba
Będziesz potrzebował dwie nowe opaski na przewody, krótki śrubokręt gwiazdkowy i sporo cierpliwości.
Warto też zaopatrzyć się w jakiś pojemnik na płyn - po odpięciu przewodów zleci na podłogę ok. 2 litrów.
Sama operacja jest łatwa ale mocno utrudnia ją ograniczony dostęp: wszystko robisz w okolicach pedału gazu, przeszkadza również kolumna kierownicy.
Powodzenia![]()
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?