Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Szybkie pytanie - w jakiej dzielnicy mieszkanie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Iwan87 Zobacz post
    Dobra, szukam w takim razie mieszkania na Tarchominie
    Ba, a nawet na Nowodworach, szczegolnie w bliskiej odleglosci od petli o tej nazwie

Co do terenow rekreacyjnych to nie ma co narzekac, jest gdzie pobiegac, jest gdzie pojezdzic na rowerze. Mozna tez udac sie do lasow po drugiej stronie Modlinskiej albo przeplynac promem do Lomianek, no i Zalew Zegrzynski jest dosc niedaleko.

Sklepow jest sporo, uberhipermarktow nie ma, wiec na wieksze zakupy trzeba ruszyc Alfe. Kebaba dobrego niestety tez nie ma, ale ja mam ostatnio problem znalezc dobry kebab w W-wie ogolnie, wiec moze to moj problem

Jezeli chodzi o jazde samochodem to wyglada to tak: jak jeszcze pracowalem w korporacji na Anielewicza to poki nie otworzyli mostu polnocnego (aka Most Marii Kurii) to na Modlinskiej sie dzialy dziwne sceny. Odkad most jest otwarty to jest znacznie lepiej. Korki sie zdazaja jak cos sie stanie (np zapali sie woz cyrkowy jak ostatnio). Miedzy 8 a 9 ruch jest najwiekszy. Do korpo jezdzilem zazwyczaj na godzine 10-11 co zabieralo 17-20 minut. Na 9ta niestety ok 35-40minut. Teraz do korpo juz nie jezdze, ale 3 razy w tygodniu jezdze na rehab na Sikorskiego/Sobieskiego i tak: jak jestem tam na 6.50 to z domu wychodze ok 6.25. Jak jestem na 7.50 to z domu wychodze 7.15, jak na 8.50 to musze wyjsc najpozniej o 8 a najlepiej chwile przed, jak na 9.50 to 9.05. Podsumowujac, przeprowadzajac sie tutaj spodziewalem sie wiekszych hardkorow, moze przez to, ze sporo znajomych poza Ursynowem Warszawy nie widzi i wszyscy jeczeli jakie to korki. Teraz jest utrudnienie zwiazane z remontem Trasy Torunskiej, ale mimo to nie stoje specjalnie w korkach. Po prostu trzeba sie nauczyc co sie korkuje i o jakiej porze.

Do centrum tez da rade dojechac o roznych porach, na 9-ta to zajmie chwile dlugo, ale najwiekszy hardkor to parkowanie. Kiedys szukalem miejsca do parkowania w Centrum to jest kilka parkingow (Zlote Tarasy, parking pomiedzy Chmielna a al. Jerozolimskimi przy Alei Jana Pawla, Mariott, etc) i abonament od 300pln ale to bylo jakis czas temu, wiec nie wiem jak teraz.

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Coś tam wybrałem, troszkę podzwoniłem i prawdopodobnie w poniedziałek jadę obejrzeć. Ulica Strumykowa. Generalnie ofert jest całkiem sporo z tamtych rejonów ale budżet mam ograniczony więc jeśli zawężę kryteria do tego, że mieszkanie ma być umeblowane, mieć Internet, kablówkę i parking to wcale takiego wyboru już nie ma Wiem, że net można sobie załatwić ale przez pierwsze 3 miechy mam okres próbny więc szkoda mi podpisywać umowę na rok jeśli po 3 miesiącach miałbym się przeprowadzać znów np. do większego już mieszkania.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Generalnie Białołęka to najtańsze mieszkania w Warszawie. Oczywiście mowa o nowym budownictwie. Dosyć przyjemnie mieszka się też po północnej stronie trasy toruńskiej na wysokości c.h. Targówek. Przynajmniej mnie Udało nam się w zeszłym roku dorwać 54m2 z fajnym dużym tarasem-balkonem za 1600zł plus rachunki. Do tego garaż na osiedlu kosztuje mnie 150zł,ale w zimę warto. Podejrzewam,że coś mniejszego da radę znaleźć taniej. Pracuje w. Wilanowie i fakt, że na 9 trzeba tą godzinkę liczyć. Zwłaszcza przy remoncie mostu. Ale okolica jest przyjemna. Blisko do lasu. Jest gdzie rowerem pojeździć. A i kebab się znajdzie. Na Mokotów to teraz się jeździ ode mnie s8. Dalej,ale szybko. Przykładowo w Jankach jestem, poza godzinami szczytu w jakieś 15-20 minut jak nie myślę o wirze w baku

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Ja znalazłem dla siebie 2 opcje. Pierwsze to kawalerka 30 m2, za 1400 zł /m-c ze wszystkimi mediami, czynszem, netem i parkingiem podziemnym dla samochodu oraz fakturą. Drugie to opcja od znajomych czyli to samo co wyżej tylko mieszkanie 55 m2 i cena 1650 zł.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Iwan, pamiętaj tylko ze Tramwaj będzie Szwedł wzdłóż ul Światowida. Informacje na ten temat powinieneś znależć na ZTM.waw.pl

Użytkownik Świeżak Avatar Robalgis
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 1.9 16v JTD 2006, Fiat 126p 1988, Ducati Monster 695 2007, AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)

Domyślnie

Iwan87, wysłałem Ci info na priv.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Polecam Grochow. Bardzo blisko do Centrum. Swietny dojazd wlasciwie wszedzie a ceny najmu sporo nizsze niz po drugiej stronie fosy...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ArekWAWA
    Auto
    Gtv 2.0 V6 TB

Domyślnie

A ja od siebie polecam bardzo Wole i okolice Wola Parku 5 lat tam mieszkałem i nie wiem jaki diabeł mnie podkusił żeby się do centrum przenieść... niby wszędzie blisko a tak naprawdę wszędzie jest gorszy dojazd poza samym śródmieściem i bliską ochotą... zawsze i w każdą możliwą stronę się korkuje... Natomiast z Górczewskiej do centrum rano autem max 10minut, 20 autobusem. Rzut beretem do s8,s2 itd... Ceny mieszkań bardzo przywoite 2 pokoje 47m2 za 1500+ opłaty a w Centrum? Ehhh szkoda gadać;p

HeHe jak to mawiali staży górale " Co Praskie to nie Warszawskie" nie obrażając nikogo z Prawej strony Sam mieszkałem jakiś czas na Strzeleckiej i było bardzo w porządku aż do momentu jak zamknęli most Grota i Gdański się zakorkował ;p

Pozdrawiam

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał ArekWAWA Zobacz post
    HeHe jak to mawiali staży górale " Co Praskie to nie Warszawskie" nie obrażając nikogo z Prawej strony
    Tak gadali chyba górale z BAWARII

Cytat Napisał ArekWAWA Zobacz post
    Sam mieszkałem jakiś czas na Strzeleckiej i było bardzo w porządku aż do momentu jak zamknęli most Grota i Gdański się zakorkował ;p
    Mostu Grota nikt nie zamykał trwa tam tylko przebudowa przy okrojonym ruchu. Most Gdański zawsze był zakorkowany w godzinach szczytu

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Polecam Grochow. Bardzo blisko do Centrum. Swietny dojazd wlasciwie wszedzie a ceny najmu sporo nizsze niz po drugiej stronie fosy...
    Zgadza się
    http://www.youtube.com/watch?feature...xdejhRbc#t=147
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group